Η ιστορία των Αμοντάριστων Πλάνων ξεκινά γύρω το 1992 όταν ο Μάριος «Αμοντάριστος» Γκιάλος άρχισε να εκδηλώνει την καλλιτεχνική του φύση γράφοντας στίχους. Τους στίχους αυτούς αρχικά μελοποιούσε ο παιδικός του φίλος Παναγιώτης Ζουμπουρλής, συνεργάτης στη δημιουργία για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα (οι δύο τους συνεργάζονται ακόμη, αν και πολύ πιο σποραδικά). Μαζί θα ηχογραφήσουν δύο δουλειές, το 1

998 και το 1999, σε ένα PC που ακόμα και για την εποχή του ήταν παλιό. Στο πρώτο δισκάκι, τύμπανα έπαιξε ο Κώστας, ο αδερφός του Μάριου(για τον οποίο ο τωρινός ντράμερ Βλάχος Παναγιώτης ακόμα τρέφει απεριόριστο θαυμασμό). Το 2001 ηχογράφησε άλλο ένα CD, με την συμμετοχή τού Παναγιώτη Ζ., λόγω χρόνου και προγράμματος, να είναι αισθητά πιο περιορισμένη σε σχέση με τα προηγούμενα.

Το 2002 ξεκίνησε να παίζει μπάσο με τους “Άκυρον”, τοπικό ροκ-έντεχνο συγκρότημα της Χρυσούπολης, μαζί με εξαιρετικά αξιόλογους μουσικούς (ο Παναγιώτης Ζ. στην κιθάρα και ο Κώστας στα τύμπανα, μεταξύ άλλων). Για τρία συνεχόμενα καλοκαίρια συμμετέχουν στο φεστιβάλ της Κεραμωτής, «Πλάι στο κύμα». Το 2004, πραγματοποιεί την επιθυμία του να δημιουργήσει ένα σύνολο από τραγούδια εντελώς μόνος του. Τα τέσσερα δισκάκια που ηχογραφήθηκαν από το 1998 ως το 2004 θα αποτελέσουν ισχυρή βάση για το μουσικό του μέλλον.

Τον Μάρτιο τού 2006, θα δημιουργηθούν οι «Some Say So», μέλος των οποίων έγινε τον Σεπτέμβριο τού ίδιου χρόνου ο Βλάχος Παναγιώτης. Μετά τη διάλυσή τους, εννέα μήνες μετά, ο Μάριος και ο Παναγιώτης Β. αναζητώντας μουσικούς θα εντοπίσουν τον Γιάννη Γουμαρά και τον Βάιο Χαρακοπίδη, με σκοπό να δουλέψουν αποκλειστικά πάνω στο υλικό του Μάριου. Εδώ μπορούμε να δηλώσουμε και την ουσιαστική ίδρυση του σχήματος «Αμοντάριστα Πλάνα». Μετά από ένα χρόνο ο Βάιος αποχωρεί λόγω βεβαρυμμένου προγράμματος και τα «Αμοντάριστα Πλάνα» μένουν μόνο με τρία άτομα. Ο Μάριος παρκάρει την ακουστική κιθάρα και υιοθετεί ξανά το μπάσο. Στο διάστημα 2007-2008 ηχογραφούν επαγγελματικά πλέον την πρώτο τους δισκάκι με τίτλο «Ζωής Παραμύθι» και παράλληλα δοκιμάζουν μουσικούς για τον εμπλουτισμό του σχήματος. Στις αρχές του 2009 τα νέα μέλη Γιάννης Δημητριάδης στην κιθάρα και Γιάννης Νησσόπουλος επιβιβάζονται στα «Αμοντάριστα Πλάνα». Ο Μάριος είναι περιχαρής γιατί συγκρότημα χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει και τα «Αμοντάριστα Πλάνα» δεν έχουν μόνο ένα, άλλα τρεις.Στο τέλος του 2009 η μαμά πατρίδα καλέι τον Γιάννη Γ. και ο Γιάννης Δ. αποχωρεί λόγω αύξημένων υποχρεώσεων. Την θέση τους θα πάρουν ο Μπαλούκας Χρήστος στην κιθάρα και Διαμαντόπουλος Σωτήρης στα πλήκτρα.

Όλα τα μέλη του σχήματος εκτός του Μάριου είναι παράλληλα και φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Για το λόγο αυτό έδρα του συγκροτήματος θεωρείται η Ξάνθη και συγκεκριμένα η Πολυτεχνική Σχολή. O ήχος του σχήματος κυμαίνεται από τα blues μέχρι τα hard rock.Το ύφος του συγκροτήματος είναι μοναδικό και η σκηνική του παρουσία δυναμική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ