Με έναν ιδιαίτερο τίτλο με τον οποίο διάλεξαν να βαφτίσουν το γκρουπ οι Pop Cakes παρουσιάζουν εδώ έξι συνθέσεις φτιαγμένες από διάφορα μουσικά υλικά (μια ξεχωριστή μίξη ή άλλιώς …γλυκά, όπως θέλετε μπορείτε να το ερμηνεύσετε, το Pop είναι προφανώς από την pop μουσική). Πρόκειται για την νεοσύστατη μπάντα με την οποία επιστρέφει  στο προσκήνιο ο Γιάννης Λογοθέτης ένας από τους πιο σημαντικούς  συνθέτες και κιθαρίστες με μεγάλη θητεία σε αγγλόφωνες και ελληνόφωνες μπάντες της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής και ιδρυτής των ΟΚΤΑΝΑ.

Μια ολόφρεσκη μπάντα λοιπόν έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των αγγλόφωνων ελληνικών σχημάτων και να συνεχίσει μια ιστορία που ξεκινάει από πολύ παλιά και που συνεχίζεται μέχρι σήμερα δίνοντας σε πολλές περιπτώσεις φρέσκες ιδέες και δημιουργίες. Τι και αν δεν εκφράζονται με ελληνικό στίχο; Η μουσική είναι αυτή που προεξέχει εδώ και τα ιδιώματα της μιας και τα ρεύματα και οι επιρροές ποικίλουν.

Τους Pop Cakes αποτελούν οι Johnny Logothetis (κιθάρα- φωνητικά), Margaret A. (φωνητικά), T.WISE (μπάσο) και Nestor Canister (ντράμς). Αξίζει να σημειώσουμε πως τόσο ο T.WISE όσο και ο Nestor Canister είναι μουσικοί με τη δική τους σημαντική πορεία στο χώρο – ο πρώτος από τους πλέον αξιόλογους μπασίστες της Reggae σκηνής της συμπρωτεύουσας, ο δεύτερος ένας ντράμερ με σπουδαία θητεία σε διάφορα blues – rock σχήματα.

Τα 6 tracks που συναντάμε εδώ  ηχογραφήθηκαν στο Mass room studio στη Θεσσαλονίκη και ήδη ξεχωρίζουν δυο συνθέσεις από τις καλύτερες που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια με αγγλικό στίχο. Το «Never Love Again» και το «Alone». Το cd κυκλοφορεί  από την δισκογραφική  Τech Killa Records, αξίζει να το προμηθευτείτε και θα το αναγνωρίσετε αμέσως μιας και το εξώφυλλο του κοσμεί την ανεξάρτητη ελληνική ροκ σκηνή και σε …κερδίζει επίσης  αμέσως με τα χρώματα του με μια ξεχωριστή ευαισθησία.

Με την ίδια ευαισθησία σε κερδίζουν με τα μουσικά χρώματα τους τα μέλη του γκρουπ με το αποτέλεσμα που διαμορφώνουν στον δικό τους πίνακα – αυτό των ήχων. Διανέμεται μέσω του μουσικού ταχυδρομείου και γράψτε την παρακάτω διεύθυνση γιατί αξίζει να την επισκεφτείτε για περισσότερα : www.myspace.com/popcakes.gr

Κείμενο: Αλέξανδρος Γερασίμου