Βραδάκι Σαββάτου και ο δρόμος μας οδηγεί στο καταπράσινο και πανέμορφο άλσος Παπάγου για να απολαύσουμε ζωντανά επί σκηνής τον Γιάννη Αναγνωστάτο (ευρέως γνωστό ως Lolek) στην πρώτη του μεγάλη συναυλία. Έχουν ήδη προηγηθεί εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές καθώς και στο Synch Festival. Αυτή τη νύχτα περιμέναμε να ακούσουμε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Alone” καθώς και όλα εκείνα τα τραγούδια που αγαπάει και ερμηνεύει με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο..

Η βραδιά ήταν ήσυχη και ο Γιάννης σαν ένα πλάσμα που ήρθε ιδανικά για να την τραγουδήσει, στάθηκε μπροστά μας σεμνός και θετικά χαμηλών τόνων, («αυτό που βλέπετε και ακούτε αυτό είμαι») πλαισιωμένος από μία παρέα εξαίρετων νέων μουσικών. Το θέατρο αν και όχι κατάμεστο, ακολουθούσε εγκάρδια τον Lolek στα μουσικά του μονοπάτια, δίνοντας την απαραίτητη ώθηση σε αυτόν τον νέο καλλιτέχνη ο οποίος φάνηκε να την έχει ανάγκη και που σίγουρα στο μέλλον θα έχει να μας πεί πολλά μέσα από την μουσική του.

Το παρθενικό του άλμπουμ «Alone” το ερμήνευσε ολάκερο, μεγάλο ταξίδι όμως μας έκανε με την φωνή του και την ψυχή στο μελοποιημένο ποίημα του Καβάφη «Κεριά». Ανατριχίλες, και το κοινό να το έχει σίγουρα κερδίσει με πηδάλιο μια κιθάρα.. Η μελαγχολία του Γιάννη δεν «φόβισε», δεν ξένισε μέσα στο κατακαλόκαιρο, αντιθέτως, μας παρέσυρε όλους σε όλα αυτά που αγαπάμε.

Στιγμή που δύσκολα θα ξεχάσω: ήρθε η ώρα να ερμηνεύσει ένα λαϊκό παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι που όπως μας είπε το ακούμε ευρέως στα πανηγύρια και κατά τη διάρκεια που παίζανε σταματάει το να τραγουδάει και λέει: «Αν δεν σηκωθείτε να χορέψετε, δε θα σταματήσουμε να παίζουμε.. Ο χώρος ενδείκνυται.. Και η βραδιά».. Φώτα άναψαν στην σκηνή και ένα ζευγάρι από τα πρώτα καθίσματα σαν από θεατρικό, άρχισε να χορεύει βαλς μέχρι που σηκώθηκε και άλλο ένα δεύτερο για χορό. Είναι γεγονός ότι το χαμόγελο του Γιάννη όταν τους είδε είπε καθ’ όλα ευχαριστώ, είστε υπέροχοι..

Όταν ακούστηκε το «Have you noticed” ρυθμικά παλαμάκια από το κοινό «φώναζαν» το πόσο πολύ το αγαπάνε το συγκεκριμένο τραγούδι . Μεταξύ άλλων ερμήνευσε τα «Since i’m a soldier” και «River of deseases”, ο Tom Waits είναι σίγουρα από τους αγαπημένους του καλλιτέχνες. Λίγα λόγια, χίλιες λέξεις μέσα από την μουσική και η βραδιά να κλείνει με το υπέροχο «Sand” από τον πρώτο προσωπικό του δίσκο.

Ήταν ένα υπέροχο βράδυ !.. Και εις άλλα πιο ψηλά, πιο δυνατά!.. Σε ευχαριστούμε Γιάννη..

Φωτογραφία και ανταπόκριση από την :


Bookmark and Share