Αυτή τη φορά ειλικρινά δυσκολεύομαι …δεν ξέρω από πού να αρχίσω και που να τελειώσω! Μια απλή περιγραφή από ένα ξένο blog αναφέρει τα εξής: a greek thrash band consisting of teenagers between 15-17 years old. A promising thrash band that rises unlike other new poser bands.
Μόνο promising; Eδω τα κοπέλια σπέρνουν κυριολεκτικά! Κάνουν  το ντεμπούτο τους έχοντας ήδη αρκετά live στην πλάτη τους παρέα με βαριά ονόματα της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής (ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ, ΔΙΧΑΣΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΣ, ΟΜΙΧΛΗ, ΠΑΝΙΚΟΣ). Αυστηρώς D.I.Y και ίσως οι μικρότεροι σε ηλικία υποστηρικτές του θεσμού!

Η αλήθεια είναι ότι πριν ξεκινήσω μια παρουσίαση έχω ένα κόλλημα, να κοιτάω πρώτα το διατιθέμενο φωτογραφικό υλικό της κάθε μπάντας. Στους Holy war έπαθα λίγο πλάκα αντικρίζοντας τις  μικρές αλλά θανατηφόρες thrash φάτσες,τα ψηλά άσπρα μποτάκια, και τα ραφτά από μια ποικιλία από μπάντες όπως (kaaos, discharge,doom,disorder). Και ερωτώ ρητορικός: είναι δυνατόν να μην συμπαθήσεις αυτά τα παλληκάρια από την πρώτη στιγμή;

Στο θέμα μας όμως! Τα παιδιά φροντίζουν να «διώξουν τη μιζέρια» μας  παίζοντας ένα μίγμα μιας 80’ς βρωμιάς και ενός bay area thrash attack και αυτό κάνει καραμπάμ από την πρώτη κιόλας συλλαβή του Fill στο «Bastards association». Κομμάτι που χαρακτηρίζεται ένα από  ένα αρκετά old school solo.
ΤΟΥΠΑ ΤΟΥΠΑ (και  Άγιος ο θεός αν υποθέσουμε ότι υπάρχει), είναι αυτό που κυρίως σου μένει από το δεύτερο κομμάτι τους  «Fucking posers» συν οι στίχοι οι οποίοι  παρουσιάζουν, την έκδηλη αηδία τους για τα poser  τυπάκια  σημερινού καγκουρο σιναφιού.
Το τρίτο κατά σειρά κομμάτι είναι το «Νο future(react)»  το οποίο κινείται σε λίγο πιο χαλαρό ρυθμό και είναι και αυτό που ξεχωρίζω περισσότερο στιχουργικά, μιας και καταπιάνεται με την σημερινή κατρακύλα των αξιών και της κοινωνίας και μας προτείνων τρόπους να αντιδράσουμε ώστε να μην την αφήσουμε να διαιωνιστεί μέχρι να μας καταστρέψει!
4ο και τελευταίο, έρχεται η διασκευή από Χαοτικό τέλος (Ζούμε στο σκοτάδι) που μόνο για την επιλογή του κομματιού δίνω πολλά συγχαρητήρια! Όσο για την εκτέλεση, φαίνεται ότι το έχουν πιάσει το νόημα και βγήκε πάρα πολύ καλή!

Η παραγωγή είναι αρκετά καλή  για αυτό  που ακολουθούν τα παιδιά «αλήτικο old school thrash με street punk και hardcore επιρροές» μιας και κατά γενική ομολογία το στυλ αυτό είναι αρκετά ιδιότροπο από μόνο του.

Aναμένω με ανυπομονησία και μια ολοκληρωμένη δουλειά και ένα live!
Με μια φράση :   Και πάλι και πάλι βενζίνη και μπουκάλι !!!!
Μάστ λίστεν!!!

Οι  Holy war είναι :
Fill: Φωνή, Κιθάρα
Jason: Φωνή, Κιθάρα
Vasilis: Mπάσο
Peter: Τύμπανα

Free downloading :  http://www.fileserve.com/file/7jfaxxy/Holy War – Demo (2011) @ mp3 320kbps.rar

Κείμενο:
Αλέξανδρος Καγκαράς