Όταν είχε έρθει σε επαφή μαζί μας ο Αλέξης ( ή αλλιώς Ο Βλάσσης ΖΕΙ ) και μας ανακοίνωσε ότι οι Φόβοι ετοιμάζουν ένα live reunion τότε αμέσως σκεφτήκαμε ότι αυτό δεν παίζει να το χάσουμε.

Ήταν η πρώτη φορά που μπόρεσα να δω τους Φόβους του πρίγκιπα live, έστω και μετά από 10 και βάλε χρόνια και ενώ είχαν σταματήσει επειδή οι αποστάσεις τους χώρισαν… ο Αντρέας στην Λάρισα, οι υπόλοιποι στην Αθήνα …. και όπως συμβαίνει σε κάθε μουσικό που έχει πάθος με τους ήχους, έτσι και τα παιδιά δεν μπορούσαν να μείνουν μακριά από τις πρόβες και τα lives.

Οι δε : Αντώνης Αντωνίου στα τύμπανα, ο Πάρης Τεκίδης στην κιθάρα και ο Αλέξης Καρακώστας στο μπάσο, σχημάτισαν τους Action Ladies οι οποίοι μαζί με την μπάντα του Αντρέα Αλμπάνη, τους Birthday Kicks , βρήκαν αφορμή να βρεθούν όλοι μαζί στην σκηνή, να παίξουν από μερικά τραγούδια και μετά να ενωθούνε σαν ΦΟΒΟΙ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ και να ξαναζήσουνε μεγάλες στιγμές… και αυτοί αλλά και εμείς.

Ήταν φανερό ότι υπήρχε η συγκίνηση, οι μνήμες, η χαρά, η πώρωση και η νοσταλγία που τους έδωσε την ώθηση στο να παίξουν, χωρίς να θέλουν να σταματήσουν… εξάλλου δεν μπορούσαν εύκολα να πιστέψουν ότι μερικοί τρελαμένοι ελληνοροκάδες, θα άφηναν τα σπίτια τους από Αμαλιάδα, Πάτρα, Αγρίνιο, Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Καβάλα και άλλες πόλεις για να έρθουν να τους απολαύσουν.

Η συναυλία ήταν καταπληκτική και σίγουρα θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας, όπως και στους ίδιους, αν τελικά αυτή ήταν η τελευταία τους φορά.
Μόνο με 3 πρόβες όλες κι όλες και το συγκρότημα κατάφερε να μεταδώσει την ενέργεια και την ένταση της σκηνής στους ακροατές. Φυσικά μόνο καλά λόγια μπορούμε να πούμε και για τις τωρινές μπάντες Birthday Kicks οι οποίοι άνοιξαν το live και τους Action Ladies. Το πρώτο τραγούδι που ακούστηκε μετά από τόσα χρόνια ήταν το «πριν γεράσω θα ζήσω» με συνέχεια τη «βρώμικη γυναίκα».  Η μπάντα έδωσε το καλύτερο της εαυτό παίζοντας 2:30 ώρες τραγούδια και από τους 3 δίσκους της, ικανοποιώντας της «παραγγελιές» του κοινού! Προς το τέλος της συναυλίας τη σκυτάλη στο μπάσο πήρε ο Σωτήρης Τομζάς (συμμετείχε στους πρώτους 2 δίσκους), αντί του Αλέξη Καρακώστα για να παίξει τα «δεν θα κρυφτώ» και “keep on rocking in the free world”.

Ο ήχος ήταν σχετικά καλός, από τον καλύτερο που έχει ακουστεί στο Stage, τουλάχιστον από τις πληροφορίες που μας έδωσαν οι Λαρισαίοι. Θα πρέπει όμως να αφήσω μια συμβουλή στους καταστηματάρχες, και του Stage αλλά και άλλων επαρχιακών μαγαζιών… Να «ποντάρουν» αν θέλουν να κερδίζουν! Είναι καλό να υπάρχει καλός ήχος και μηχανήματα σε κάθε μαγαζί, αυτό βοηθάει και την μπάντα και τον ακροατή και την σκηνή.

Δεν θα μακρηγορήσω , θα σας αφήσω παρέα με τις στιγμές που ζήσαμε τις οποίες αποτυπώσαμε για να έχουμε να τις θυμόμαστε για πάντα.. τα συμπεράσματα δικά σας!

Ευχαριστούμε παιδιά, άξιζαν τα χιλιόμετρα που κάναμε για εσάς!

Κείμενο , φωτογραφίες & βίντεο : Νίκος Γραμμάτος

(Λίγο κείμενο!) και βίντεο : Αντρέας Σεϊντής

Περισσότερες φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση : 1 , 2 , 3 , 4 , 5