Ένα ευχάριστο γεγονός είναι ότι μετά την επιστροφή του Rockap τα demo και τα cd από διάφορα συγκροτήματα έρχονται ασταμάτητα. Έτσι ένα πρωινό ήρθε και ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος Ιχθείς το οποίο δεν είχα ξανακούσει η δει κάπου κάτι για τα παιδιά. Ξεκινώντας να ακούω τον δίσκο τους πέφτω πάνω σε 3 remix τραγουδιών τους τα οποία είναι σε ηλεκτρονικούς ρυθμούς και με κιθαριστικά στοιχεία πάντα, κάτι σε Μotivo4, Micro, Creal για να καταλάβετε πάνω κάτω. Στην συνέχεια όμως μας περνάνε στον καθαρό ήχο του συγκροτήματος χωρίς πολλά ηλεκτρονικά samples κτλ. Και κάπου εκεί άρχισα να μπερδεύομαι. Δεν μου άρεσε αυτή η ανακατωσούρα στον δίσκο, θα προτιμούσα να ήταν όλο σε ένα ύφος και τα remix να τα βγάζανε σε ένα singlάκι αργότερα. Δηλαδή να δείξουν ένα ενιαίο αποτέλεσμα. Όχι ότι δεν μου άρεσαν οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των τραγουδιών τους ή ότι είμαι κατά αυτών των στοιχείων απλά κάπου μπερδεύει τον ακροατή. Ένα ακόμα που δεν μου άρεσε είναι το artwork του δίσκου. Για πρώτο δίσκο το εξώφυλλο είναι απαράδεκτο, μια φωτογραφία στο κέντρο και το όνομα της μπάντας πάνω και κάτω ο τίτλος τα οποία φαίνονται ότι είναι τελείως πρόχειρα φτιαγμένα στον υπολογιστή. Ένα καλό artwork για ένα πρώτο δίσκο είναι το Α και το Ω για ένα καλό ξεκίνημα. Να πω ότι είναι demo, θα το δεχτώ, έχει δει και πολύ χειρότερα, αλλά δεν το δέχομαι για μια δισκογραφική δουλειά.

Να περάσουμε και στα ευχάριστα του δίσκου. Πραγματικά χαίρομαι να παίρνω ελπιδοφόρες δουλειές από νέα συγκροτήματα. Έχουμε περάσει σε μια νέα εποχή για το είδος και μερικές καλές μπάντες θα δώσουνε νέες καλές βάσεις για την νέα δεκαετία και το τέλος αυτής της οποίας η δισκογραφική κατάσταση ήταν πολύ χύμα και από την παρακμή ξαφνικά αρχίσανε να ξεπετάγονται συγκροτήματα demos – promos – cds.

Οι Ιχθείς έχουνε το δικό τους ήχο ασχέτως αν με μπερδέψανε λίγο με τα remix τους, γενικά το αποτέλεσμα που μου έδωσε αυτή η δουλειά ήταν πολύ καλό και ευχάριστα θα καθίσω να ξανά – ακούσω την δουλειά τους ξανά και ξανά.

Το ότι παραπάνω επισήματα μερικά αρνητικά στοιχεία δεν πάει να πει και κάτι στην τελική, ίσως σε κάποιους αυτά να περνάνε τελείως απαρατήρητα, απλά επισημαίνουμε και το καλό και το άσχημο.

Οι “IXTHEIS” είναι:

Κωνσταντίνα Γαλάνη-Φωνή

Φώτης Παπασταύρου-Κιθάρες,Μουσική,Στίχοι

Ηλίας Κάτσιος-Μπάσσο

Τάσος Μαντζάρης-Πλήκτρα

Μιχάλης Γκουγκόλης-Τύμπανα

www.ixtheis.gr

Νίκος Γραμμάτος