Το «Καλημέρα τυχερέ άνθρωπε», είναι μία φρέσκια δουλειά από μία φρέσκια μπάντα. Μπορεί οι ΠΡΟΦΙΛ να υπάρχουν από το 2000, αλλά το παίξιμό τους μας προσφέρει μία φρεσκάδα, σαν να έχουν ξεκινήσει να παίζουν μόλις χθες και ξεχειλίζουν από ενθουσιασμό για αυτό που κάνουν.


Ελληνόφωνο rock, με επιρροές από την εναλλακτική βρετανική σκηνή, που παραπέμπει σε συγκροτήματα που είχαμε συνηθίσει να ακούμε την δεκαετία του ’90 στη χώρα μας. Σίγουρα αν αυτή η δουλειά κυκλοφορούσε πριν το ’00 θα είχαν πέσει πάνω τους αρκετές εταιρίες για να υπογράψουν κάποιο συμβόλαιο, αλλά η εποχή μας γενικά για την Ελληνική rock είναι πολύ δύσκολη. Παρόλα αυτά οι ΠΡΟΦΙΛ πιστεύω ότι είναι μια ανερχόμενη μπάντα που θα βρει τον δρόμο της γιατί το αξίζει.

Στο cd τους περιέχονται 11 κομμάτια που κινούνται σε εναλλακτικούς rock ρυθμούς, χωρίς όμως να μένουν μόνο εκεί, αλλά κάνοντας και κάποια περάσματα από πιο ακουστικούς και έντεχνους ήχους, δείχνοντας τη πλουραλιστική ταυτότητα του συγκροτήματος.

Το «Καλημέρα τυχερέ άνθρωπε», είναι μία ανεξάρτητη κυκλοφορία, με την παραγωγή να την έχουν κάνει τα ίδια τα μέλη του συγκροτήματος. Είναι πολύ προσεγμένη δουλειά σε όλα της τα επίπεδα. Μειονέκτημά της μόνο είναι το artwork, αλλά όχι για να επηρεάσει το συνολικό αποτέλεσμα που είναι πολύ καλό.

Τα τραγούδια που ξεχωρίζουν κατά την γνώμη μου είναι το ‘Disco’, ‘Για να μην χαθώ’ και το ‘Κελιά’, χωρίς βέβαια να υστερούν τα υπόλοιπα.

Ανεπιφύλακτα θα σας πρότεινα να το προμηθευτείτε.

e-mail: thundercatsgr@yahoo.com

Myspace: www.myspace.com/profilgroup

Αντώνης Δριβελόπουλος