Πατροπαράδοτο ελληνικό συγκρότημα με άγνωστη ημερομηνία ιδρύσεως και με άγνωστη ημερομηνία ληξεως. Ιεραποστολή που ασχολείται με την διάσωση του ψυχικού κόσμου και την εφαρμογή της λοξής ματιάς στην αντίληψη των γεγονότων.

Οι διαμετρικά αντίθετες γνώμες, όψεις και απόψεις τον πέντε μουσικών που αποτελούν το συγκρότημα, οδηγούν το εν λόγω σχήμα σε μια άνευ προηγουμένου ανεξέλεγκτη πορεία.

Οι άπειρες συναυλίες έχουν δείξει ότι το μέλλον μπορεί να αποζημιώσει τις προσπάθειές των αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Η δισκογραφική διαδρομή του συγκροτήματος άρχισε από την κυκλοφορία του πρώτου 7″ S.P. με τίτλο “Η ΚΟΡΝΗΛΙΑ” από δικιά τους εταιρεία και συνεχίστηκε με την κυκλοφορία του πρώτου ομότιτλου μεγάλου δίσκου από την “ΕΜΙ”. Λένε ότι μετά από δύο χρόνια και… κυκλοφορεί ο δεύτερος μεγάλος δίσκος του συγκροτήματος από την “ΕΜΙ”. Η μουσική τους είναι πολυμορφική με κλίμακες αρχαιοελληνικές σε δυτικές μορφές ή το αντίθετο, και ο ήχος τους άλλοτε σκληρός, άλλοτε υπερβολικά χαλαρός και άλλοτε φορτισμένος. Ο στίχος πάλι, άλλες φορές εσωστρεφής, άλλες ερωτικός, δυνατός απλός με μυστηριώδη πλοκή, περιγράφει τις σκέψεις των δημιουργών του μέσα στον χρόνο. Tο 2005 κυκλοφορεί ο δίσκος “Τσοπάνα Rave ΙΙΙ”.

Μέλη:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ [ΦΩΝΗ] ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ [ΚΙΘΑΡΑ]
DURU [ΜΠΑΣΟ] ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΑΒΕΛΟΣ [ΠΛΗΚΤΡΑ]
ΝΙΚΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ [ΤΥΜΠΑΝΑ]

http://www.myspace.com/tsopanarave