unnamedΟι Τρίτη Εποχή απάντησαν στις ερωτήσεις του Rock Αποδράσεις e-zine. Ας τους γνωρίσουμε καλύτερα…

Ποιά είναι η Τρίτη Εποχή σήμερα;

Η Τρίτη Εποχή μεγάλωσε. Ο ατιθασος έφηβος ωρίμασε και άρχισε να βλέπει τον κόσμο με άλλα μάτια. Αυτό θα φανεί πολύ σύντομα και στην καινούρια μας δουλειά, η οποία είναι βασισμένη σε όλες τις καινούριες εμπειρίες και γνώσεις που αποκτήσαμε μέσα από το μουσικό μας ταξίδι. Ευχόμαστε αυτή η εξέλιξη να μην έχει τέλος!

Μετά από τόσα χρόνια στο χώρο τι είναι αυτό που σας κρατάει ακόμα δεμένους και αποφασισμένους;

Η αγάπη για την μουσική πάνω απ’όλα, αλλά και η αγάπη που νιώθουμε ο ένας για τον άλλο! Γιατί όσο η καρδιά δεν είναι ανοιχτή δεν υπάρχει δημιουργία.. Όσο αγαπάμε αυτό που κάνουμε κι ίιμαστε εδώ ο ένας για τον άλλο ο σκληρός χώρος της μουσικής βιομηχανίας δε μας φοβίζει!

Πείτε μας λίγα λόγια για το πρώτο σας άλμπουμ;

“Όμορφη Μέρα” ! Το πρώτο μας παιδί κι ο λόγος που είμαστε εδώ σήμερα. Μετά από πολλές δυσκολίες και αναποδιές καταφέραμε και φέραμε στον κόσμο μουσικές δημιουργίες πλασμένες απ’ τα δικά μας συναισθήματα, απ’ τους δικούς μας φόβους, απ’ τις δικές μας ανησυχίες!

Ετοιμάζετε κάτι νέο για το 2014;

Ετοιμάζουμε τον νέο δίσκο μας, ο οποίος ονομάζεται “Μέρες Πολλές”. Κάποιες δυνατές συνεργασίες με πολύ ταλαντούχους συνθέτες καθώς και κάποια άλλα πραγματάκια που ακόμα τα κρατάμε για τον εαυτό μας, αλλά σύντομα θα τα μάθετε κι αυτά!

Εύκολη ή δύσκολη η ζωή ενός μουσικού στην Ελλάδα του σήμερα;

Δύσκολη όπως και κάθε άλλου ανθρώπου. Στην εποχή που ζούμε όλοι μας δεν παίζουν ρόλο το επάγγελμα και οι ενασχολήσεις του καθενός. Αν είσαι “καθαρός” περνάς δύσκολα. Τόσο απλά.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη στιγμή σας οn stage μέχρι σήμερα;

Στιγμές πολλές, αλλά υπάρχει μία που ξεχωρίζει. Μια βραδιά στον Ασωπό κλείναμε το φεστιβάλ με ένα κομμάτι του Ξυλούρη, κάποια στιγμή ο κόσμος άρχισε να ανεβαίνει στην σκηνή και να τραγουδά μαζί μας. Κι όπως ήμασταν μαζεμένοι και τραγουδούσαμε άρχισε να πέφτει ένα ψιλόβροχο, το οποίο φωτιζόταν απο τη σκηνή. Δεν ξέρουμε αν σας βάλαμε στην εικόνα, αλλά σίγουρα οι λέξεις με δυσκολία την περιγράφουν!

Πιστεύετε ότι η Ελληνική Μουσική Σκηνή αιμοραγεί;

Πιστεύουμε ότι η Ελληνική Μουσική Σκηνή είναι υγιέστατη και δυνατή, απλά λόγω της βιομηχανίας παραμένει στην αφάνεια! Τώρα όμως που ο κόσμος έχει αρχίσει και κάνει πιο συνειδητοποιημένες επιλογές, νομίζουμε ότι κι αυτό σύντομα θα αλλάξει!

Πως προέκυψε η εκπομπή «Πιπέρι στο Στόμα» με την Ίρις και τον Κώστα;

Η εκπομπή “Πιπέρι στο Στόμα” προυπήρχε ως ραδιοφωνική. Κάποια στιγμή μας πλησίασαν και μας είπαν ότι είναι μεγάλο κρίμα να κρύβουμε από τον κόσμο την ομορφιά του Κώστα Μέταλλου. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να τον βγάλουμε σε κοινή θέα και να μοιραστούμε με όλους αυτό το θείο θαύμα!

Εχετε συμφιλιωθεί αρκετά με την εκπομπή;

Εμείς ναι!!!! Εσείς;;;

Πως βλέπετε τον κόσμο μέσα από την εκπομπή σας σε διαφορά με το να τραγουδάς γι αυτούς;

Είναι δύο πολύ διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης! Η εκπομπή μάς δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να κάνουμε πλάκα μαζί τους. Είναι μία ευχάριστη ανάπαυλα από τη σκληρή καθημερινότητα. Η Τρίτη Εποχή τους μιλά για τις πιο βαθιές σκέψεις κι ανησυχίες, για συναισθήματα, για πόνο. Μοιραζόμαστε μαζί τους όσα νιώθουμε. Είναι το εγώ μας στην πιο καθάρια μορφή του.

Πότε θα σας δούμε επί σκηνής;

Σύντομα ξεκινάμε κάποιες εμφανίσεις εκτός κι εντός Αττικής. Θα χαρούμε να σας δούμε όλους εκεί!

Ποιο μήνυμα θέλετε να δώσετε στο αναγνωστικό κοινό για το 2014;

Το μήνυμα είναι ένα: Αγάπη, ενότητα, συμπαράσταση. Πρέπει να είμαστε ο ένας για τον άλλον. Γιατί η ζωή θα γίνει πολύ διαφορετική για όλους αν αντί μόνο να ζητάμε αρχίσουμε και να προσφέρουμε. Ευχόμαστε σε όλους δύναμη!

Βρείτε τους: https://www.facebook.com/pages/%CE%A4%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%B7-%CE%95%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%B7/400620983341027