1236320_10201644510863895_153960963_nΣυνέντευξη με τους 33 Στροφές στο Rockap.gr

Ξεκινώντας καλό θα ήταν να γνωριστούμε , ποια είναι τα μέλη των 33 Στροφών.

Ο βασικός πυρήνας των 33 Στροφών είναι η Εύη και εγώ (Νίκος). Πλέον όμως συνοδοιπόροι στο ονειρό μας είναι οι μουσικοί που από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι βγάζουμε μια τρομερή χημεία.
Μπάσο: Αντώνης Μπίτρος
Κιθάρα ηλεκτρική – ακουστική: Γιώργος Ρίζος
Drums-Cajon: Δημήτρης Ασημακόπουλος
Πλήκτρα: Νίκος Καψαλάκης
Φωνητικά: Ευδοξία Δήμου

Πόσα χρόνια βρίσκεστε στο χώρο πριν την κυκλοφορία του επίσημου και πλέον αγαπημένου τραγουδιού “Θέλω να φύγω”;

Στο χώρο της μουσικής βρισκόμαστε περίπου μια 10ετία.Η σχέση μας όμως με τη μουσική ξεκίνησε από την παιδική ηλικία. Με το πέρασμα των χρόνων η μουσική εδραιώθηκε μέσα μας σε τέτοιο σημείο που έγινε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Σίγουρα ένα σχήμα για να αντέξει μέχρι την δισκογραφία έχει κολυμπήσει σε άγριες θάλασσες και επιβίωσε. Συμφωνείτε μ’ αυτό;

Ο χώρος της δισκογραφίας ούτως η άλλως είναι ένας χώρος με δύσβατα μονοπάτια και αρκετές «κακοτοπιές» Η φιλοσοφία μας είναι ότι κάνουμε να το κάνουμε σωστά και ο χρόνος κάποια στιγμή θα μας ανταμείψει. Είναι πολύ σημαντικό στην ζωή μας να ορίζουμε την ευθύνη του εαυτού μας απέναντι στη ζωή. Άγριες θάλασσες και φουρτούνες θα υπάρχουν πάντα στην ζωή μας, το θέμα είναι πως θα τις διαχειριστείς. Αν θα αντέξεις μέχρι να βρεις στεριά….

Υπάρχουν στιγμές που θέλατε να βρεθείτε στην σκηνή δίπλα σε ένα μεγάλο όνομα; πιστεύετε αυτό βοηθάει ένα νέο καλλιτέχνη;

Υπάρχουν στιγμές… μόνο που όταν φτάσει αυτή η στιγμή θα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή αλλά και ευθύνη για εμάς. Προς το παρόν έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Η σκληρή δουλειά και η συνέπεια πιστεύουμε πως θα μας ανταμείψει. Προσηλωνόμαστε στο στόχο μας και χρόνο με το χρόνο το κοινό θα κρίνει την αξιοπιστία μας ως σχήμα.

Πείτε μας λίγα λόγια για το νέο σας τραγούδι “Θέλω να φύγω”

Το “Θέλω να φύγω” είναι μία προσωπική κατάθεση ψυχής, μία ιστορία καθημερινή…. Θέλουμε να δραπετεύσουμε έστω για μια στιγμή από την πραγματικότητα. Κάτι που συνηθίζεται τελευταία στις μέρες μας. Θέλαμε να δώσουμε μία «ταυτότητα» στις 33 Στροφές. Το αποτέλεσμα όμως ήταν και η δικαίωση μας.

Πως νοιώθετε από την ανταπόκριση του κόσμου μέχρι σήμερα;

Βλέπουμε πως χρόνο με το χρόνο χτίζεται μία σχέση σταθερή, αλληλοεκτίμησης και αλληλοσεβασμού. Αυτό μας γεμίζει ζωή. Ουσιαστικά αναπνέουμε μέσα από τον κόσμο μας. Tο Feedback που παίρνουμε μας τροφοδοτεί μέχρι το τελευταίο κύτταρο του σώματος μας.

Αυθεντικό Ελληνικό Ροκ, πιστεύετε ότι τα τελευταία χρόνια καταπιέζετε από άλλα τα δήθεν ¨εμπορικά ροκ” σχήματα ή καλλιτέχνες ή άλλα ήδη μουσικής;

Ο κάθε καλλιτέχνης-σχήμα χαράζει μία πορεία μέσα στον χρόνο. Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα του. Δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε κανέναν. Έχεις επίγνωση των συνεπειών σου όταν δημιουργείς μουσική. Εμείς θα μείνουμε σταθεροί στις αξίες μας μακριά από το όμορφο περιτύλιγμα «εμπορικό». Ένα τραγούδι είναι συναίσθημα, δεν μπορεί να «βαφτιστεί» με όρους χρηματο-οικονομικούς και μόνο. Πρέπει να δώσουμε χώρο σε νέα ακούσματα και να ξεφύγουμε από τις κλασσικές φόρμες ενορχήστρωσης. Η στασιμότητα έχει αποδειχτεί πως μπορεί να οδηγήσει σε κατρακύλα.

Θα θέλατε να είστε στην κατηγορία ¨σταρ” σήμερα και αύριο σας ξεχνάνε? κάτι παρόμοιο που συνέβει τα τελευταία χρόνια με διάφορες δισκογραφικές εταιρείες ή και με τα reality shows;

Αυτοσκοπός δικός μας δεν είναι η προβολή. Σκοπός είναι η ηθική δικαίωση, να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου. Τα ΜΜΕ-reality shows είναι δευτερεύων παράγοντας στην πυραμίδα της μουσικής. Είναι ένα μέσο… όχι όμως η κινητήρια δύναμη του οχήματος.
Δεν μας ενδιαφέρουν τα «φώτα» ενώ λίγο πιο πέρα συνάνθρωποι μας αντικρίζουν το «χάος». Όταν καθημερινώς άνθρωποι μένουν άνεργοι τα MME μας πασάρουν το “λαιφ σταιλ-life style” της εποχής πνίγοντας τον πόνο και τις ανησυχίες του κόσμου. Εμείς οφείλουμε να δείξουμε από πλευράς μας ένα διαφορετικό δρόμο αντίληψης των πραγμάτων μέσω της μουσικής. Να απελευθερωθούμε από τα στεγανά μας και να αφήσουμε να μας συνεπάρει μια νότα, μία λέξη….

Πόσο δύσκολο είναι στις μέρες μας να έχεις όλο και περισσότερες εμφανίσεις και να έχεις και το αποτέλεσμα που θέλεις;

Όταν κάνεις μία εμφάνιση οφείλεις στον εαυτό σου πρώτα απ’όλα να είναι αξιοπρεπής. Στόχος δεν είναι ο αριθμός, αλλά η ποιότητα. Πρέπει να έχεις κάποια κριτήρια ώστε να μένεις σταθερός στις αξίες και τα πιστεύω σου. Η μουσική γνωρίζουμε πως κατέληξε να εξυπηρετεί συμφέροντα και αξίες πέρα από την ουσία της. Γι’αυτό οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη μουσική και τα πρότυπα της. Επιβάλλεται να αλλάξουμε συνειδήσεις και συμπεριφορές.

Μετά την κυκλοφορία του ‘Θέλω να φύγω” τι να περιμένουμε απ’ εσάς; μια ολοκληρωμένη δισκογραφία ή ένα νέο τραγούδι;

Να πούμε λοιπόν πως θα ακολουθήσει άλλο ένα τραγούδι το οποίο θα κυκλοφορήσει γύρω στα τέλη Ιανουαρίου και ένα τρίτο τραγούδι το οποίο θα ολοκληρώσει την παραγωγή και θα παρουσιαστεί αρχές Ιουνίου. Έτσι ολοκληρώνεται ο κύκλος του 1ου Δίσκου «Θέλω να φύγω»

https://www.facebook.com/33Strofes