Οι “Λουδίας” είναι ένα γκρουπ από τη Θεσσαλονίκη και αποτελείται όχι μόνο από Θεσσαλονικείς. Η μπάντα πήρε το όνομα της από τον ποταμό Λουδία της Β. Ελλάδας. Το μουσικό στυλ παραπέμπει στο southern rock με ελαφρές blue grass πινελιές.

Στιχουργικά, τα θέματα είναι σατυρικά, κοινωνικοπολιτικά καi σπανίως ερωτικά, επειδή απουσιάζουν οι μπαλάντες με τη συνηθισμένη τους μορφή.

Τα μέλη της μπάντας είναι Πάνος Βιολιστής φωνή και κιθάρα, Φίλης Λαόπουλος κιθάρα, Στέφανος Χρυσάκης μπάσο και Χρήστος Τοκατλίδης τύμπανα. Από τη μπάντα πέρασαν και οι Γιάννης Γκουγκουρέλας κιθάρα, Δημήτρης Κοκονίδης τύμπανα, Βασίλης Σωτηρίου και Χρύσα Λαζαρίδου.

‘Εχουν πραγματοποιήσει πολλές live εμφανίσεις σε διάφορα club και σε υπαίθριους χώρους κυρίως της Θεσσαλονίκης αλλά και άλλων πόλεων. ‘Εχουν κυκλοφορήσει το ’00 το ομώνυμο cd από την “Legend”, το ’04 από την “Olonmusic” το cd με τίτλο “Οι Σαλαμάνδρες Δεν Χορεύουν Σέικ” και το ’09 το cd “Εντεχνίλα” από την “Tech Killa Records”, το οποίο ηχογραφήθηκε στο “Masshroom Studio”.

Μέλη:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΙΟΛΙΣΤΗΣ [ΦΩΝΗ/ΚΙΘΑΡΑ]
ΦΙΛΗΣ ΛΑΟΠΟΥΛΟΣ [ΚΙΘΑΡΑ]
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΡΥΣΑΚΗΣ [ΜΠΑΣΟ]
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΚΑΤΛΙΔΗΣ [ΤΥΜΠΑΝΑ]

Κυκλοφορίες:
1.ΛΟΥΔΙΑΣ [2000 – CD]
2.ΟΙ ΣΑΛΑΜΑΝΔΡΕΣ ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΕΪΚ [2004 – CD]
3.ΕΝΤΕΧΝΙΛΑ [2009 – CD]

Συμμετοχές:
1.ΡΟΚ ΙΣΤΟΡΙΕΣ nο.2 [1999 – TAPE]

http://www.myspace.com/loudiasband

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ