Για την Λένα Πλάτωνος, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λόγια. Η μακροχρόνια πορεία της και το μεγάλο και πολύ αξιόλογο έργο της μιλάει από μόνο του, και την χαρακτηρίζει ως ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του καλλιτεχνικού παζλ της χώρας μας.
Η νέα της δουλειά ‘Ημερολόγια’, ήρθε μετά από μακροχρόνια αποχή από την δισκογραφία, για να μας ταράξει, να μας ξυπνήσει λίγο.
Ουσιαστικά, δεν θα κριτικάρω τον δίσκο, φαντάζω πολύ λίγος για να το κάνω αυτό, απλά θα κάνω μία απλή αναφορά σε αυτόν.
Ξεκινώντας, από το βασικό στοιχείο του δίσκου, που είναι οι στίχοι, χαρακτηριστικό όλων των δίσκων της Λένας Πλάτωνος, που μπαίνουν πάντα σε πρώτη μοίρα σε σχέση με την μουσική. Ποιητικοί, με ένα προφητικό χαρακτήρα, και με σουρεαλιστική διάθεση, μας ταξιδεύουν μέσα από τα σκοτάδια της ψυχής της, μιλώντας μας για αναμνήσεις, για τον πόνο της εσωτερικής μοναξιάς, δημιουργώντας μας εικόνες άλλοτε πολύχρωμες και άλλοτε μουντές-σκοτεινές. Θρηνεί για την ζωή και για την αποξένωση της εποχής μας.
Μουσικά θα χρησιμοποιήσω τον χαρακτηρισμό που έδωσε σε αυτή τη δουλειά ο ίδιος ο ενορχηστρωτής της, Στέργιος Τσιρλιάγκος, που την χαρακτήρισε ως post punk-electronica. Ηλεκτρονική μουσική με τόνους παραδοσιακών και rock περασμάτων. Ένας  πλουραλισμός ήχων αναμεμιγμένων με τις φωνές, δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό, πολύχρωμο αποτέλεσμα.
Συμμετέχουν ο Γιάννης Παλαμίδας και η Βικτώρια Μπόζικ.

Track list:

Σ’ ΑΓΑΠΗΣΑ
2 ΑΛΙΜΟΝΟ (Τραγουδά ο Γιάννης Παλαμίδας)
3 ΜΑΡΙΕΤΑ
4 ΜΙΧΗΛ
5 ΡΑΝΤΕΒΟΥ
6 ΣΑΜΣΑΡΑ
7 ΘΑΛΑΣΣΑ
8 ΣΤΟ ΤΣΙΡΚΟ
9 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
10 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑ
11 ΝΤΟΡΟΥΤΣΚΑ
12 ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ (Ρώσικη ρομάντζα) (Τραγουδά η Βικτώρια Μπόζικ)
13 ΕΡΗΜΙΑ
14 ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ

http://www.myspace.com/lenaplatonos

Αντώνης Δριβελόπουλος