Κρίμας! Έτσι απλά!

Λοιπόν, μιλάμε για το πρώτο demo μιας μπάντας από Λάρισα. Η τετράδα έχει ξεκάθαρες τάσεις προόδου και η πόλη τους, ακόμα και η χώρα τους, δεν τους χωράει.

Σε καμμία περίπτωση δε θα πίστευα ότι οι Reason Inside είναι μια ερασιτεχνική μπάντα της ελληνικής επαρχίας, αν δεν το μαρτυρούσε η παραγωγή του demo τους. Ο ήχος είναι θολός και δεν αφήνει τον ακροατή να εκτιμήσει τις συνθέσεις και να δοθεί ολοκληρωτικά, ώστε να ανακαλύψει το βάθος των τραγουδιών τους. Σε αυτές τις λέγες γραμμές εξήγησα το κρίμα της εισαγωγής. Πάμε παρακάτω.

Αυτή η μουσική θα μπορούσε να ανήκει σε μια φανταστική μπάντα, σαν αυτές που λέγαμε με ένα φίλο ότι θα θέλαμε να υπάρχουν, σε ένα παιχνίδι που παίζαμε. Λοιπόν,φανταστείτε μια μπάντα που να αποτελείται από μέλη των Deftones, Faith No More, Korn, Porcupine Tree, κι όλοι αυτοί να καθοδηγούνται από τον Devin Townsend. Μετά βάλτε στη θέση των διάσημων που σκεφτήκατε τους τέσσερεις Λαρισσαίους. Και πάλι μακρυά είστε. Δε μπορώ να βρω λόγια να περιγράψω το πόσο δική τους μουσική δημιουργούν! Οι δε στίχοι, αφηρημένοι και συγκεκριμένοι ταυτόχρονα, ποίηση με την ανάλογη παράδοξη ερμηνεία της απαλής φωνής πάνω από σκληρό ήχο. Για όσους ξέρουν/ θυμούνται, σε σημεία η χροιά θυμίζει αυτή του Πάνου των R.O.T. ενώ σε διάθεση πειραματισμού κινείται σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

Ελπιδοφόρα πρώτη δουλειά και ελπίζω και σε καλύτερα δείγματα στο μέλλον. Ηχητικά τουλάχιστον, γιατί μουσικά είμαι βέβαιος ότι είναι ήδη σε πολύ καλό επίπεδο, χωρίς να αποκλείεται κι άλλη εξέλιξη, ικανή να τους δώσει την ευκαιρία να ακουστούν κι “εκεί έξω”.

Line-Up:
Κωνσταντίνος Ζαχαράκης – φωνή, κιθάρα
Παύλος Καφφές – τύμπανα
Χρήστος Δημητριάδης – μπάσσο
Κωνσταντίνος Κορομπίλης – κιθάρα

Κείμενο: Κωνσταντίνος Σταύρου