Sinema_coverΠάρε μια βαθιά αναπνοή και χαλάρωσε… αφουγκράσου το ηχητικό κύμα, ζήσε τη στιγμή μακριά από τα προβλήματά σου. Δώσε τώρα στον εαυτό σου τη δόση καλοπέρασης που σου αξίζει. Νιώσε την ενέργεια που σου στέλνω, ίσως έχει κάτι να σου πει. Πλησίασε όσο μπορείς τον κόσμο μου και τότε όλα θα φαντάζουνε όνειρο.

Με αυτή την εύστοχη τοποθέτηση ξεκινάνε οι Sinema, στην πρώτη τους δισκογραφική πρόταση με τον τίτλο «Το πρώτο σκαλί». Ο τρόπος που ακούγεται η μουσική σήμερα από την πλειοψηφία του κόσμου, έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με το παρελθόν που η μουσική ήταν ένα προνόμιο που έπρεπε να ψάξεις και να πληρώσεις για αυτό… και όχι μόνο αυτό, η ακρόαση της μουσικής ήταν μια ιεροτελεστία που ήθελε τον χρόνο της, αλλά και να της αφοσιωθείς αποκλειστικά. Όχι να ηχεί σαν background που συνήθως περνάει αδιάφορο και το νόημα των στίχων χάνεται.

Οι Sinema μας κάνουν κατανοητό από την αρχή, ότι γουστάρουν αυτό που κάνουν και θα το απολαύσουν γουλιά – γουλιά. Είναι η πρώτη τους φορά, το ζούνε σήμερα χωρίς να υπάρχει αύριο, αφού το αύριο είναι αβέβαιο, όχι μόνο για την μουσική αλλά και για την ίδια μας την ύπαρξη.

Η μπάντα κατά κύριο λόγο ροκάρει, βάζοντας επίσης και μερικά funky – pop στοιχεία στα κομμάτια. Φαίνεται δεμένη, έχει ωραίες εμπνεύσεις, έχει προσέξει τον ήχο, τον στίχο και την παραγωγή όλου του δίσκου. Οι Sinema είναι σίγουρα παιδιά της χρυσής ελληνόφωνης ροκ σκηνής των 90s, που γνώρισε το ροκ με τον ελληνικό στίχο και επένδυσε πάνω σε αυτό. Τους θεωρώ άξιους απόγονους και συνεχιστές της σκηνής, γιατί βλέπω ποιότητα, ήθος και πάνω απ’ όλα ΨΥΧΗ. Έχουν λόγο ύπαρξης, έχουν να μεταφέρουν ωραία μηνύματα μέσα από τα τραγούδια τους και το κάνουν καλά.

Ο δίσκος περιέχει 10 στο σύνολο κομμάτια, τα δυο εκ των οποία είναι ο «Πρόλογος» και ο «Επίλογος», το πολύ όμορφο ορχηστρικό «Θύμηση», και τα υπόλοιπα επτά τραγούδια που συμπληρώνουν το παζλ της μουσικής τους ταινίας. Μια ταινία όμορφη που μόλις τελειώσει, νιώθεις ότι κάτι όμορφο έχεις πάρει μέσα σου και αναζητάς κι άλλο, και πατάς την επανάληψη.

Τον δίσκο μπορείτε να τον κατεβάσετε ελεύθερα από την πολύ όμορφη και προσεγμένη σελίδα τους. Για τους μερακλήδες που θέλουν το υλικό σε φυσική μορφή, μπορείτε να προμηθευτείτε από τους ίδιους το cd, το οποίο είναι σφηνωμένο σε ένα σφουγγαράκι και κλεισμένο σε μια mini digipack συσκευασία η οποία περιέχει τους στίχους των τραγουδιών.

Χίλια μπράβο στα παιδιά για όλα αυτά που έχουν φτιάξει. Οι δισκογραφικές εταιρείες ας πάρουν παράδειγμα για το πώς πρέπει να λανσάρεται και να πωλείται το προϊόν μιας μπάντας… γιατί δεν είναι αρκετό ένα upload στο youtube (και τα e-stores) με το λογότυπο της εταιρείας και μερικά ενημερωτικά email. Αυτό μπορεί μια μπάντα να το κάνει και μόνη της… και όπως βλέπετε μπορεί ακόμα πιο πολλά!

Νίκος Γραμμάτος

Τα τραγούδια:

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΓΟΥΛΙΑ – ΓΟΥΛΙΑ
ΔΕΝΤΡΟ
ΑΝΤΙ_ΛΗΨΗ
ΣΩΦΡΩΝ
287
ΛΑΘΗ
ΘΥΜΗΣΗ
ΜΑΖΙ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Οι Sinema είναι:

Νίκος Χορταριάς – Φωνή, Στίχοι
Γιάννης Ξένος – Κιθάρα
Μπάμπης Παναγιωτακόπουλος – Τύμπανα

Σύνδεσμοι:

http://sinemaband.gr/

https://www.facebook.com/sinemabandgr