Συνέντευξη στον Γιώργο από το Undergroundskini blog για το Rock Αποδράσεις

Για όσους δεν ξέρουν το συγκρότημα πέστε μας λίγα πράγματα για τα Κρυστάλλινα Ρόδα.

Τα Κρυστάλλινα Ρόδα είναι ένα ελληνικό εναλλακτικό ροκ συγκροτημα. Έχουμε επηρεαστεί από ελληνικά συγκροτήματα όπως Ξύλινα Σπαθιά και Πυξ Λαξ αλλά και από ξένα όπως Placebo,The Cure,Him,James Κτλ. Τα Ρόδα τα φτιάξαμε τον Φεβρουάριο του 2010 και αποτελούνται από τους:

Αντώνης Ζαβός(Φωνη/Κιθαρα)

Θανάσης Περλεπές(κιθαρα)

Πάνος Ευαγγελίου(μπασο)

Δημήτρης Μπαμπαλίκης(ντραμς)

Μέχρι τώρα έχουμε ένα Demo με τίτλο “Ένα είδωλο φτιαγμένο σε γυαλί”

το οποίο περιεχέι τα κομμάτια:

1. Ένα είδωλο φτιαγμένο σε γυαλί

2.Για μια ακόμη φορά

3. Κορίτσι φάντασμα

4.Οι Λύκοι

5.Θα έρθεις

ένα single από την sony Music με τίτλο “πες μου” και πολλά ακόμα τραγούδια που τα ετοιμάζουμε και θα τα ηχογραφήσουμε προσεχώς.

Είσαστε οι νικητές του διαγωνισμού Nakas Band Festival 2011, εντυπώσεις;

Οι εντυπώσεις μας από το Nακας Band Festival είναι πολύ καλές. Ηταν μια διοργάνωση στημένη με την παραμικρή λεπτομέρεια, με υπέροχα φώτα και ήχο. Οι μπάντες που συμμετείχαν μαζί μας στον τελικό ήταν πραγματικά τόσο καλές και με τόσο ωραία στυλ και ιδέες που δεν μας έδιναν το περιθώριο να σκεφτούμε την πρώτη θέση όσο και να την θέλαμε. Ηταν η φάση που λες : ( καλώς φτάσαμε ως εδώ αλλά, η θα πάρουμε κάτι, η φεύγουμε με άδεια χέρια). Τελικά μόλις ανακοινώθηκε οτι το πρώτο βραβείο ανεικε σε μας ξεχειλίσαμε από χαρά και απο ανακούφιση. Πραγματικά ήταν η καλύτερη εμπειρία της ζωής μας ως τώρα και θα την θυμόμαστε για χρονιά. Παρ όλα αυτά χαιρόμαστε που είχε καλό τέλος γιατί δεν ξέρουμε αν θα ήμασταν διατεθειμένοι να το περνάγαμε ξανά από την αρχή όλο αυτό το άγχος.

Έχετε κυκλοφορήσει το single ”Πες Μου” από την Sony Music, κατά την γνώμη σας πόσο σπουδαίος είναι ο ρόλος του παραγωγού στην δημιουργία ενός άλμπουμ η single;

Καταρχήν θα θέλαμε να πούμε κατι σημαντικό οτι το ‘πες μου’ το κάναμε με τον Greggy K (Κιθαρίστας των Matisse) και με την Ειρήνη Δούκα (πρώην τραγουδίστρια των C-real) η οποία συμμετέχει στο τραγούδι κάνοντας δεύτερα φωνητικά και τους ευχαριστούμε πραγματικά από τα βάθη της καρδιάς μας για την υπεροχή τους δουλειά.

Ο ρόλος του παραγωγού είναι πάρα πολύ σημαντικός αν σε υποστηρίξει και σε προωθήσει κάτι που μπορεί να το κάνει πολύ εύκολα. Αν όμως δεν θέλει να το κάνει δεν πας πουθενά. Η κρίση έχει αγγίξει και την δισκογραφία πλέον οπότε το μονό που τους νοιάζει είναι να προωθήσουν το εμπορικό και όχι το ποιοτικό. Κάτι δηλαδή που θα τους αποφέρει περισσότερα κέρδη και θα αφήσει στην αφάνεια πολλούς ταλαντούχους καλλιτέχνες.

Για την ώρα η ανταπόκριση του κοινού πως σας φαίνεται;

Από όσους μας ξέρουνε και μας έχουνε ακούσει έχουμε μεγάλη ανταπόκριση αλλά δυστυχώς δεν μας ξέρουνε πολλοί λόγω το οτι το παλεύουμε μόνοι μας για την προώθηση μας και είναι δύσκολο.

 

Ποιά είναι η μεγάλη σας προσδοκία από το συγκρότημα;

Η μεγάλη μας προσδοκία είναι να γίνει γνωστή η δουλειά μας σε περισσότερο κόσμο ώστε να μας δώσει την αισιοδοξία και την δύναμη να συνεχίσουμε.

 

Το επόμενο άμμεσο βήμα της μπάντας ποιο είναι;

Το επόμενο άμεσο βήμα της μπάντας είναι κάποια σειρά εμφανίσεων στην επαρχεία και η δημιουργία βίντεο κλιπ του τραγουδιού ‘Πες μου’.

Παιδιά ευχαριστούμε και καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνετε.