Πολλοί πιστεύουν ότι οι Nexus είναι η συνέχεια των Flowers of Romance, του πιο επιτυχημένου ελληνικού συγκροτήματος του gothic rock.
Εμπνεύστηκαν το όνομά τους από τα ανθρωποειδή στην ταινία Blade Runner και θεωρούνται σήμερα το μεγαλύτερο industrial/goth γκρουπ της χώρας έχοντας στο ενεργητικό τους τέσσερα άλμπουμ και ένα EP.

Το 1988 ο Μιχάλης Πούγουνας αποχωρεί από τους Flowers Of Romance λόγο διάφορων απογοητεύσεων και τριβών  με τον ντράμερ Δημήτρη Κουκά και τον μπασίστα Χάρη Σταύρακα. Λόγο της δέσμευσης του με συμβόλαιο με την FM Records ο Μιχάλης Πούγουνας σχηματίζει νέο συγκρότημα τους Nexus. Ο τελευταίος[/b][b] κιθαρίστας των Flowers Of Romance Λευτέρης Στρουγγάρης, ο ντράμερ Βαγγέλης Παπαχρηστόπουλος και ο μπασίστας Κώστας Σπανός συμπληρώνουν το νέο σχήμα. Αμέσως το συγκρότημα αρχίζει τις πρόβες και γρήγορα ηχογραφεί το ομώνυμο EP “Nexus” το οποίο κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο.

Ο Δημήτρης Στέβης, πρώην μέλος των The Drops, αντικαθιστά τον Βαγγέλη Παπαχρηστόπουλο στα τύμπανα το 1999 και το συγκρότημα αρχίζει δουλειά επάνω στο υλικό που θα αποτελέσει την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά.

Το 2000 το συγκρότημα αρχίζει να ηχογραφεί το νέο τους υλικό. Το Μάρτιο ο Μιχάλης Πούγουνας δημιουργεί την Cyberdelia Records στην οποία και κυκλοφορεί και το ντεμπούτο δίσκο τον Nexus “6” τον ίδιο μήνα. Την επόμενη μέρα οι Nexus άνοιξαν την συναυλία των Mission στην Θεσσαλονίκη.

Τα πράγματα μέσα στο συγκρότημα άρχισαν να είναι τεταμένα λόγο το ότι ο Πούγουνας, ο Στέβης και ο Σπανός κατηγορούσαν των Στρουγγάρη για το ότι δεν ήταν συνεπής στην παραγωγή του δίσκου. Ο δίσκος “6” φτάνει στο νούμερο 20 των καλύτερων Ελληνικών δίσκων της χρονιάς από το περιοδικό Μετρό. Ο δίσκος χαρακτηρίζεται από τον στίχο που αντλεί την θεματολογία του από τις σύγχρονες ανησυχίες και τα φωνητικά να βγαίνουν παραμορφωμένα. Μουσικά βρίσκουμε μια πολύ καλή παραγωγή με τις λούπες να μπλέκονται και να εναλλάσσονται με το δυναμικό παίξιμο των τύμπανων και τις κιθάρες να επεμβαίνουν δυνατά.

Το Φεβρουάριο το συγκρότημα παρουσιάζει το νέου του υλικό στα αγγλικά στο κλαμπ Rodeo και κυκλοφορεί το δίσκο με τίτλο “Cybernaut” το οποίο παίρνει εξαιρετικές κριτικές από τον τύπο και τους fans, και στην Ελλάδα άλλα και στο εξωτερικό.

Ο Λευτέρης Στρουγγάρης αποχωρεί από τους Nexus, έτσι ο Πουγουνάς, ο Στέβης και ο Σπανός συμφωνούν να συνεχίσουν ως τρίο χρησιμοποιώντας session μουσικούς για να γεμίζουν τα κενά. Ο Πάνος Οικονομάκης (Flowers Of Romance, Μην Πυροβολείτε Τον Πιανίστα) ήταν η πρώτη τους επιλογή. Την εποχή αυτή δουλεύετε το υλικό για το “Wrapped In Cellophane”.

Η τρίτη ολοκληρωμένη και δεύτερη αγγλόφωνη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο “Wrapped In Cellophane” κυκλοφορεί τον Απρίλιο του 2002. Με σκληρό industrial – goth ήχο και στίχο να περιγράφει την σκληρή πραγματικότητα της ζωής το “Wrapped In Cellophane” παρουσιάζει ποικιλία από ροκ, goth, synth-pop, και industrial τα οποία συνδέονται με σκοτεινά ηλεκτρονικά στοιχεία.

Οι Nexus αφιέρωσαν το πρώτο μισό του 2004 ηχογραφώντας το νέο τους δίσκο στο στούντιο Μορφική Ροή σε ηχοληψία Γιώργου Γκίνη. Ο νέος αυτός δίσκος “The Beat Syndicate” κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2004. Με ανανεωμένο ήχο και θαυμάσια παραγωγή, ο τέταρτος κατά σειρά δίσκος των Nexus χαρακτηρίζεται από την εντυπωσιακή ωριμότητα του. Ένας δίσκος με απρόσμενη πολυσυλλεκτικότητα μουσικής, όπου την υποχώρηση των θορυβωδών κιθαριστικών μερών με την υποκατάσταση τους από ένα σταθερά υπνωτιστικό μπάσο ή την προσθήκη περισσοτέρων ηλεκτρονικών στοιχείων και samples.

Τέλος ‘οπως διάβασα σε μια συνέντευξη οι Nexus δεν υφίστανται πλέον, όπως και η Cyberdelia records του Μιχάλη Πούγουνα.

Τι απέγιναν??
Μετά τους θρυλικούς Flowers of Romance και τους NEXUS δημιουργήθηκαν οι New Zero God.
Το 2006, από τα μέλη των Nexus και Flowers Of Romance, Δημήτρη Sidheog Στεβή, Μιχάλη Πούγουνα, Κωστα Σπανό και Αβέρκιο Χατζηαντωνιάδη.
Σκοπός τους ηταν να περνάνε ευχάριστα την ωρα τους και γι αυτο αρχικά εκαναν πρόβες χωρίς όνομα, μεχρι που διέρευσε η υπαρξή τους στο internet από τον ηχολήπτη του studio.
Το συγκρότημα εμφανίστηκε για πρωτη φορά με τους Illusion Fades τον Δεκέμβριο της ιδιας χρονιάς στο κλαμπ Underworld και μετά επέστρεψε στην ήσυχη αγκαλιά του στούντιο και αρχισε να απορίπτει προτάσεις για άλλες εμφανίσεις λόγω υπερβολικού φόρτου βαρεμάρας.
Στους επόμενους μήνες ο Αβέρκιος αρχισε να δουλέυει με την Μαρίνα Σκιαδαρέση στο project “Shadowlike” ενώ ο Κώστας Σπανός δεν εκανε ξεκάθαρο το αν θα συνέχιζε με το συγκρότημα ή όχι κάνωντας επιτακτική την αντικατάσταση τους από τα μέλη των Past Perfect, Β-abyss στο μπάσσο και E-raptor στις κιθάρες…

Μιχάλης Πούγουνας – φωνητικά,programing
Δημήτρης Στέβης – τύμπανα,programing

Λευτέρης Στρουγκάρης – κιθάρα,programing

Κώστας Σπανός – μπάσο