kn3Από τις πιο όμορφες συναυλίες που θα μπορούσε να παρευρεθεί κανείς για ένα βράδυ του  Μάρτη. Δυο υπέροχες μπάντες με τους γλυκόπιοτους ήχους τους που μπορεί να μην γέμισαν το An Club αλλά έδωσαν εξαιρετικό νόημα στην ακρόαση του καθένα μας στο κοινό.

Η βραδιά ξεκίνησε με τους Tango With Lions που κινήθηκαν σε νεοψυχεδελικά και μινιμάλ ηχοτοπία. Βασικά υλικά ήταν η μαγευτική φωνή της Κατερίνας Παπαχρήστου (με μπλουζάκι Night Knight!) είτε όρθια με την ακουστική κιθάρα της είτε καθήμενη με την συνοδεία πλήκτρων, η αρκετές φορές ambient κιθάρα του Γιάννου Παραμυθιώτη,το δυναμικό rhythm section των άνετων Θοδωρή Ζευκίλη και Nίκου Βεργέτη σε μπάσο και ντραμς αντίστοιχα και φυσικά η προσθήκη του Παντελή Πασχαλίδη στην τρομπέτα. Οι μελωδίες που πλημμύρισαν το An είχανε κατά κύριο λόγο μελαγχολικές χροιές αλλά υπήρχαν και ξεσπάσματα με μεγαλύτερη ένταση που κλιμακώνονταν σε ηλεκτρισμένες εντάσεις. Ο εναλλακτικός ήχος τους φλέρταρε συχνά με την indie και κάποια στοιχεία folk που σε συνέπαιρναν ταξιδεύοντας σε μακριά. Η τρομπέτα χρωμάτιζε το τελικό αποτέλεσμα με νοσταλγία και τα εφέ στην κιθάρα ενίσχυαν την ατμοσφαιρικότητα πάντα με την φωνή της Κατερίνας να σου παράγει έντονα εικόνες και να ορκίζεσαι πως κάπου, κάποτε την έχεις ξανακούσει…

Λίστα τραγουδίων: Slippery Roads / Black / House On Fire / On The Floor / People Stare / Rainy Fall / Obituary / Sad Big Blue Eyes / A Long Walk / The Light / What Youve Become / News / Limbo / Over The Neon Lights / In A Bar /

kn   Μετά απο περίπου μιάμιση ώρα ανέβηκαν οι Night Knight ξεκινώντας κατευθείαν το σετ τους για να μας παρουσιάσουν όλοκληρο το ντεμπούτο τους “God Is A Motherfucker” (δείτε τι έιχα γράψει γι αυτό εδώ για τον καλύτερο δίσκο του 2015: www.rockap.gr/night-knight-god-is-a-motherfucker/) με την χορευτική ένταση του “Between My Legs” με την μπάντα προσηλωμένη στο να μας παραδώσει μεστό και ωραίο ροκ. Όσο η βραδιά κυλούσε υπέροχα, τόσο τα έσπαγαν οι Μανώλης Γιαννίκος στα ντραμς και ο Στέλιος Προβής στο μπάσο και άλλο τόσο μεγάλωναν τα σολιδια στις κιθάρες από τον Μηνά Λιάκο και τον ίδιο τον Σεραφείμ. Δύναμη και πάθος χαρακτήριζε το κάθε χτύπημα και την κάθε νότα και ο Σεραφείμ τραγουδούσε με αποφασιστικότητα. Μια αποφασιστικότητα του αποκρυσταλλώθηκε στο “Turned Back Blues”, απογειώθηκε στο “God Is A Motherfucker” και δεν άφησε ακροάτρια και ακροατή ασυγκίνητο στο “Nadia”, ένα τραγούδι που ξεκίνησε να συμβολίζει την απώλεια αλλά στην συναυλία αποφασίσαμε να το τραγουδήσουμε όλοι σαν μια γιορτή της ζωής. Αρκετές φορές ο Σεραφείμ αναφέρθηκε σε όλα αυτά στην ηλικιακή κρίση των 30 αλλά και στις γνώριμες φάτσες και τους συνοδοιπόρους μερικοί εκ των οποίων ήταν στο κοινό (τα άλλα μέλη των Planet Of Zeus,Big Nose Attack καθώς και την Δήμητρα Γαλάνη που έχει συνοδεύσει στα τύμπανα ο Σεραφείμ).

kn2

Η νοσταλγία έδινε την θέση της στην νεανική ορμή που φάνηκε με την τρελαμένη σκηνική παρουσία του Στέλιου Προβή στο μπάσο και τα δεύτερα φωνητικά, τα εκτεταμένα σολαρίσματα όπως είπαμε και πιο πάνω απο τους 2 κιθαρίστες και φυσικά το ντραμάρισμα του  Γιαννίκου που τα έσπασε όλα ειδικά στο τέλος του “Nadia”. Για κλείσιμο η μπάντα αφού μας παρουσίασε σχεδόν ολόκληρο (μιας και έλειπε το εξίσου όμορφο “Turn Back Time” από) τον δίσκο, μας αποχαιρέτισε με την διασκευή του Hey Hey, My My (Into the Black) του Neil Young αφήνοντας μας την καλύτερη γεύση. Γενικά σαν θεατής ένιωσα πολύ όμορφα και έβλεπα το ίδιο και στην σκηνή από τους μουσικούς και τον ιθύνοντα νου του συγκροτήματος, τον Σεραφείμ να  έχει το όραμα του και αυτό να μεταμορφώνεται σε ηχοτοπία και μελωδίες και συναισθήματα.

Μετά τις περσινές εμφανίσεις σε Eject, Αναιρέσεις και Fuzztastic οι Night Knight θα είναι οι εκλεκτοί καλεσμένοι των Σουηδών ρετρό ρόκερς  Graveyard στις 25 του Ιούνη στο Gagarin 205.
(FB εκδήλωση:https://www.facebook.com/events/1520476788247809/ )

Λίστα Τραγουδιών: Between My Legs / Crystal Castles / Us / Story Of A Fool / Born Again / Turned Back Blues / God Is A Motherfucker / Hang Me Out To Dry / Nadia / Set It On Fire / Hey Hey, My My (Into the Black) (διασκευή σε Neil Young)

Ανταπόκριση και φώτος: Σταύρος Παπαγεωργόπουλος


   Χρήσιμοι Σύνδεσμοι Tango With Lions:
https://www.facebook.com/tangowithlionsband
https://twitter.com/tangowithlions
https://soundcloud.com/tango-with-lions

   Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:
www.facebook.com/nightknightband
www.twitter.com/nightknightband

www.thenightknight.bandcamp.com/merch
www.youtube.com/channel/UCCwCHQhOIeyP-65Q0JJ224A