HALF NOTE (23)Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φουγάρο στο Ναύπλιο διοργάνωσε το Fougarock φεστιβάλ του, και για την δεύτερη φορά εξασφάλισε πάρα πολύ δυνατά ονόματα σε έναν ωραίο χώρο με δωρεάν είσοδο. Πάμε στα επιμέρους αμέσως μιας και είναι μπόλικα!!

Ημέρα 1η (17 Ιουνίου)

Η έναρξη του τριημέρου σηματοδοτήθηκε με την εμφάνιση των ντόπιων Halfnote. Ένα δυναμικό τρίο με πολύ σφιχτό ήχο και alternative – grunge μελωδίες που κέρδισαν τους δυστυχώς ελάχιστους παρευρισκόμενους με τραγούδια από το περυσινό άλμπουμ τους “My Superior” καθώς και τα EP και μίνι-LP που είχαν προηγηθεί.
Setlist: Magic trip / Motivated song / miserable life / Be somebody / Wish i couldn’t / Drop / Against this life / Lies.
Αμέσως μετά έκανε την εμφάνιση του ο George Zervos για να κλείσει την πρώτη βραδιά. Ο κόσμος αυξήθηκε λίγο και άρχισε να κουνιέται στους χορευτικούς ρυθμούς του rock n roll με πιο rockabilly διαθέσεις και μια ισορροπημένη σετλιστ με κλασσικές διασκευές και αυθεντικές δημιουργίες της μπάντας από τον επερχόμενο “For Your Love” δίσκο.
Setlist:Fix it * / Gold on the ceiling (Black Keys) / Let’s dance (David Bowie) / Don’t Get Me * / Brand New Cadillac (The Clash) / Saw Red * / Midnight Sun * / Have love will travel (Sonics) / Threesome * / Crawfish (Elvis Presley) * / Bad Bad Girl * / Rock around the clock (Bill Haley) / Summertime blues (Eddie Cohran) / Shake * / Twist n shout (The Beatles) / Suspicious Minds (Elvis Presley) / For Your Love * / What’d I say (Ray Charles)
*από το επερχόμενο LP “For Your Love

PLANET OF ZEUS (38)Ημέρα 2η (18 Ιουνίου)

Με το θερμόμετρο να δείχνει υψηλότερη θερμοκρασία τα πράγματα ήταν ότι πρέπει για το δίδυμο Noise Figures και Planet Of Zeus! Το ντουέτο  Γιώργος Νίκας στα τύμπανα και τραγούδι και ο Στάμος Μπάμπαρης στις κιθάρες και τα δεύτερα φωνητικά με τους ήχους τους να ξεσηκώνουν το όλο και αυξανόμενο κοινό περνώντας από garage και indie με μπόλικο fuzz rock κέρδισαν όλους τους παρευρισκόμενους, παρουσιάζοντας μας το υλικό τους από τις 2 δισκογραφικές δουλειές τους (το ομώνυμο ντεμπούτο του 2013 και το “Aphelion” του 2015).
Συνιστώ ανεπιφύλακτα να τους δείτε ζωντανά και μπορείτε να το κάνετε στο 19ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ όπου εμφανίζονται με τους Deaf Radio όπως έγινε και με μια μέρα διαφορά στο Fougarock.
Setlist: Shoot The Moon / Dont Throw Your Hand / In the Boneyard / Run / We Look Better In The Sun / Black Caravan / Feathers / Rollin’ / Bones / Turn Off The lights / Blood

Η αναμονή για την εμφάνιση ενός μεγάλου ονόματος ήταν εμφανής στον κόσμο που τώρα πέρα από αυξημένος ήταν και συγκεντρωμένος μπροστά. Επισκιάστηκε όμως από την από την επίσκεψη της αστυνομίας με πρόσχημα την ώρα κοινής ησυχίας (άρα οι μπάντες έπρεπε πριν τις 12 να έχουν ολοκληρώσει) και την δυνατή μουσική σε μια περιοχή με λίγα σπίτια τριγύρω σε έναν πολυχώρο εκδηλώσεων μακριά από το κέντρο της πόλης… Από τα σύννεφα αυτά όμως βγήκανε πανηγυρικά οι Planet Of Zeus με τέρμα τα γκάζια (Macho Libre & Leftovers για αρχή!)  έχοντας στις αποσκευές τους το πέντε κομμάτια από  Loyal To The Pack και παρόλο το μικρότερης διάρκειας σετλιστ επέφεραν σεισμικές δονήσεις με best of από τους 3 προηγούμενος δίσκους (και ας έλειψαν  άλλα κλασσικά) σε παρόμοια φόρμα όπως ένα μήνα πριν στη συναυλία της 13ης Μαΐου στο Academy. Και φυσικά μας έδωσαν για encore το “A Girl Named Greed”! Η μπάντα θα εμφανιστεί στις 7 Αυγούστου στο Saristra Festival στην Κεφαλονιά και πιο πριν στις 9 Ιούλη στο Stick & Stone στην Αυστρία.
Setlist: Macho Libre / Leftovers / Loyal to the Pack / Devil calls my name Something’s Wrong / Them Nights / Your love makes wanna hurt myself / Little Deceiver / No Tomorrow / Vigilante / Vanity Suit / A girl named greed

DEAF RADIO (60)Ημέρα 3η (19 Ιούνιου)

Η συννεφιά μείωσε κάπως την ζέστη και ο ντόρος των προηγούμενων ημερών έφερε ακόμη περισσότερο κόσμο στην τρίτη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ πάλι δυστυχώς με τις μπάντες να έχουν τελειώσει πριν τα μεσάνυχτα.
Την αρχή έκαναν οι Deaf Radio που μας παρουσίασαν το επερχόμενο ντεμπούτο τους και τα 2 κομμάτια που έχουν δώσει στην δημοσιότητα σε πιο indie και εναλλακτικούς ροκ ρυθμούς. Η συνέχεια για την νέα σχετικά μπάντα είναι δυνατή: Κυκλοφόρησε ήδη το Revolving Doors ως πρώτο σινγκλ του δίσκου. Την 1η του Ιούλη όπως είπαμε και πριν εμφάνιση μαζί με Noise Figures και άλλους στο 19 Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ
Setlist: Guinea Pig / Trapped * / No Hay Banda / Oceanic Feeling * / Flowerhead * / Alarm * / Anytime * / Revolving Doors * / Aggravation * / Vultures * / Backseats *
*Από το επερχόμενο album με τίτλο Alarm, που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Και το κλείσιμο του φεστιβάλ ανέλαβαν οι 1000mods. Το κοινό πιο τρελαμένο από ποτέ για την γειτονική μπάντα δεν σταμάτησε στιγμή να χτυπιέται στον πλούσιο ηλεκτρικό ήχο και τα σφιχτά ντραμς. Το υλικό με τους  από τους δυο πρώτους δίσκους είναι τόσο ωραία δοσμένο και μας κάνει να ανυπομονούμε για τον τρίτο δίσκο το φέτος το φθινόπωρο. Περισσότερα από το συγκρότημα από το Χιλιομόδι στην συνέντευξη που μου παραχώρησαν σε λίγο καιρό εδώ στο rockap.

Setlist: Road to Burn / 7 flies / Claws / Vultures / Navy in Alice / Desert side of your Mind / Low / Track me /Vidage / Rollito /

Στον υπέροχο χώρο του Φουγάρου ο κόσμος πέρασε τέλεια σε ένα ωραία διαμορφωμένο περιβάλλον και η καλή διοργάνωση ανέβασε τον πήχη πάρα πολύ ψηλά και μας κάνει να διψάμε για ακόμη περισσότερο για την συνέχεια.

Ανταπόκριση: Σταύρος Παπαγεωργόπουλος

Φωτογραφίες: Χρήστος Κισατζεκιάν / www.livephotographs.com

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι:

Halfnote:
http://halfnote.bandcamp.com
https://www.youtube.com/user/Halfnoteband
https://www.facebook.com/Halfnoteband
https://twitter.com/halfnotegr

George Zervos:
https://www.facebook.com/GeorgeZervosOfficial
https://www.youtube.com/channel/UCd-nUcu_nzufg5drOGfkHjA

Noise Figures:
http://thenoisefigures.bandcamp.com
https://soundcloud.com/thenoisefigures
https://www.facebook.com/thenoisefigures

Planet Of Zeus:
http://planetofzeus.gr
http://www.facebook.com/planetofzeus
https://www.youtube.com/user/provelegios
http://planetofzeus.bandcamp.com
https://twitter.com/planetofzeus
https://ihaveadrum.bandcamp.com

Deaf Radio:
http://deafradio.bandcamp.com
https://soundcloud.com/deafradio
https://www.facebook.com/deafradioband

1000mods:
https://www.facebook.com/1000mods
https://twitter.com/1000_mods
https://www.youtube.com/user/1000modsVan
http://1000mods.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/1000mods

Φουγάρο:
http://www.fougaro.gr
https://www.facebook.com/To.Fougaro
https://twitter.com/fougaro

 

CROWD MORE (20) GEORGE ZERVOS (9) HALF NOTE (14) NOISE FIGURES (7) PLANET OF ZEUS (5)