IMG_9074Για άλλη μια φορά το πλέον γνώριμο μας Πειραιώς 117 Academy φιλοξένησε ένα συναυλιακό πακέτο λιονταρίσιων διαστάσεων έτοιμο για γνήσιο rock ‘n’ roll.
Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα από το Maryland οι Lionize, τα ψυχοπαίδια των Clutch με το EP τους «The Voyage» μόλις να έχει βγει στην δημοσιότητα και από την άλλη τα παράξενα ξαδέρφια τους από την Ανατολή, το γέννημα θρέμμα της Αθήνας, οι Planet Of Zeus και αυτοί με τον 4ο δίσκο στις αποσκευές (θυμηθείτε τι είχαμε πει για το «Loyal To The Pack» εδώ). Με τους P.o.Z τα είπαμε και στην βίντεο-συνέντευξη (σε συνεργασία με την White Dog Films) που μας παραχώρησε ο Μπάμπης εδώ στο www.rockap.gr και μπορείτε να το απολαύσετε όλο εδώ.

IMG_8984

Η μετάθεση της συναυλίας από τις 7 του μήνα λόγω απεργίας στις 13 δεν φάνηκε να πτοεί τον κόσμο, ούτε και τους Lionize βέβαια που βγήκανε με τρομερό κέφι και πηγαία χαρά να μας συνεπάρουν με το ενεργητικό ροκ τους με έντονες ρέγκε αναφορές και dub περάσματα! Και όλα αυτά με μπροστάρη έναν μικρό θεούλη για frontman ένα σφιχτό rhythm section σε μπάσο και ντραμς και μια αρκετά ισχυρή παρουσία στα πλήκτρα που γέμιζαν το τελικό αποτέλεσμα. Έχοντας ακούσει λίγο την δουλειά τους σίγουρα με κέρδισαν!

IMG_9008

Λίγη ώρα μετά το υπέροχα ταξιδευτικό «Unicorn Without A Horn» ήταν ο προπομπός για να βγούν οι Planet Of Zeus στην σκηνή. Οι δείκτες στα κοντέρ χτύπησαν κόκκινο από το πάθος και την χορευτική διασκέδαση! Όλοι γνωρίζαμε ότι η εν λόγω συναυλία θα ήταν η κορύφωση της ελληνικής τους περιοδείας αλλά νομίζω ότι δεν είχαμε κατανοήσει και πολύ το πόσο θα ήταν και μια δήλωση εκ μέρους του συγκροτήματος: Νέα εποχή για την μπάντα με σεβασμό στην ιστορία της, τον κόσμο της αλλά και ισχυρή ορμή για εξέλιξη. Και παράλληλα η εμπέδωση του πόσο καλό είναι το νέο υλικό αφού το ακούσαμε και ζωντανά. Τα παραπάνω λοιπόν επιτεύχθηκαν μέσα από έναν λυσσασμένο Μπάμπη που αλυχτούσε στο μικρόφωνο, από έναν διαολεμένο Στέλιο στην κιθάρα, έναν ασταμάτητο Γιάννη και φυσικά έναν Σεραφείμ στα ντραμς με την άνεση ενός μεγάλου παίχτη. Το κοινό με την σειρά του δεν σταμάτησε ούτε στιγμή και ο Μπάμπης το αναγνώρισε ότι δεν κουραζόμασταν με τίποτα. Η ένταση απλά ισοπέδωσε τα γύρω οικοδομικά τετράγωνα με τα λιονταρίσια ριφφς και τα groove-άτα ντραμς. Όλα αυτά αποτυπώθηκαν από τον φακό του φωτογράφου Παναγιώτη Καραγιάννη (https://www.facebook.com/panagiotis.karagiannis.5)
και μπορείτε να δείτε και περισσότερες φωτογραφίες από την βραδιά σε αυτό το άλμπουμ.

IMG_9012

Είχα δει τους P.o.Z τον Νοέμβρη στο An Club (περισσότερα εδώ) και τότε ήταν τρομεροί αλλά προχθές απλά εδραίωσαν το larger than life δυναμισμό τους. Απλά συγκλονιστικοί. Και αφού μετρηθήκαμε όλοι μας εχθές, θα τα πούμε σίγουρα την επόμενη φορά!
Ανταπόκριση: Σταύρος Παπαγεωργόπουλος
«Always awake, always ready, always loyal to the pack»

The Great Dandolos / Sky High Heels / Loyal To The Pack / Devil Calls My Name / Something’s Wrong / Them Nights / Your Love Makes Me Wanna Hurt Myself / A Girl Named Greed / No Tommorow / Little Deceiver / Woke Up Dead / White Shroud / Stab Me / Leftovers / Vanity Suit / Vigilante / The Beast Within / Macho Libre

 

Περισσότερες φωτογραφίες από τον ΠαναγιώτηΚαραγιάννη:

IMG_8916

IMG_8933

IMG_8939

IMG_8959

IMG_8965

IMG_8991

IMG_9029

IMG_9035

IMG_9071