Το THEATRE OF THE NO το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στο κέντρο της Αθήνας, ανοίγει τις πόρτες τους στις 18/4 και σας προσκαλεί στην πρόβα Τζενεράλε ή στην Πρεμιέρα της παράστασης «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Samuel Beckett, σε σκηνοθεσία του Νίκου Διονύσιου.

Η Πρόβα Τζενεράλε θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/4 στις 20.00 και η Πρεμιέρα την Πέμπτη 18/4 στις 20.30

Σας προσκαλούμε να έρθετε μια ώρα νωρίτερα ώστε να έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε και να συζητήσετε με τον ιδρυτή του Θεάτρου Yoel Wulfhart, τους πρωταγωνιστές και τον σκηνοθέτη της παράστασης, καθώς και να λάβετε πρώτες εντυπώσεις για το έργο που ετοιμαζόμαστε να παρουσιάσουμε.

Το Theatre of the No, στοχεύει να καθιερωθεί ως ένας τόπος συνάντησης στο κέντρο της Αθήνας, προάγοντας την καλλιτεχνική καινοτομία, τις πολιτιστικές ανταλλαγές και το διάλογο στην τοπική και παγκόσμια κοινότητα. Με ένα ποικίλο ρεπερτόριο κλασικών και σύγχρονων έργων, επιδιώκει να προκαλέσει και να εμπνεύσει το κοινό, δημιουργώντας μεταμορφωτικές εμπειρίες. Όλες οι παραστάσεις είναι στην αγγλική γλώσσα, και οι θεατές καλούνται να προσέλθουν μία ώρα νωρίτερα για να συναντηθούν με άλλους θεατές και να συμμετάσχουν στον διάλογο με τους καλλιτέχνες πριν και μετά την παράσταση. Ανυπομονούμε να σας υποδεχτούμε και να μοιραστούμε αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία μαζί σας.

Παρακαλούμε επιβεβαιώστε την παρουσία σας στα email: eliakareli@hotmail.com ή theatreoftheno@gmail.com μέχρι την Παρασκευή 12 Απριλίου, επιλέγοντας την ημέρα που θέλετε να παρευρεθείτε. Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ερώτηση, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλ: 6955445130 ή 694 685 1001

 

«ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΚΟΝΤΟ»

του Σάμιουελ Μπέκετ

Σκηνοθεσία: Νίκος Διονύσιος

THEATRE OF THE NO

Πρεμιέρα: Πέμπτη 18 Απριλίου

Το Theatre Of The No, το πρώτο αγγλόφωνο θέατρο στην καρδιά της Αθήνας, στα πλαίσια των εγκαινίων του στις 18 Απριλίου,

παρουσιάζει το θρυλικό έργο “Περιμένοντας τον Γκοντό” του Σάμιουελ Μπέκετ. Την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Νίκος Διονύσιος,

καθοδηγώντας ένα εξαιρετικό καστ Ελλήνων και ξένων ηθοποιών. Ένα από τα σημαντικότερα έργα του 20ού αιώνα,

μια ιστορία για την αναμονή, την χαμένη ελπίδα, τους δυνάστες και τους σωτήρες.

Ο Μπέκετ, με ακραίο χιούμορ, συνδυάζει επιδέξια το θέμα της μοναξιάς, της εξάρτησης και της αδιάκοπης

αναζήτησης νοήματος σε έναν κόσμο αβεβαιότητας. Μέσω συμβολισμών και πολυδιάστατης γραφής, ο συγγραφέας δεν φοβάται

να χτυπήσει με σαρκαστική διάθεση στα σκοτεινά και ευαίσθητα σημεία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Το “Περιμένοντας τον Γκοντό”, ένα αριστούργημα του σύγχρονου υπαρξιακού θεάτρου, αναδεικνύει βαθιά θέματα μέσα από τον φακό

των πρωταγωνιστών του. Πρόσωπα εγκλωβισμένα σε μια κατάσταση ατέρμονης αναμονής για την άφιξη μιας μυστηριώδους φιγούρας.

Δύο παρίες του δρόμου, ο Εστραγκόν και ο Βλαντιμίρ, εξαρτημένοι ο ένας από τον άλλον, περιμένουν για κάτι που δεν έρχεται,

δύο περαστικοί ο Πότζο και ο Λάκι που τους συνδέει μια σχέση εξουσίας και υποταγής, μέσα από ανούσιες συνομιλίες έρχονται αντιμέτωποι

με φιλοσοφικά ερωτηματικά για τον Θεό, τη ζωή και το θάνατο και την ανάγκη για ανθρώπινη επαφή.

“Είναι δράμα; Μήπως κωμωδία; Τίποτα; ” Ίσως αυτό το κλασικό έργο, δεν μπορεί εύκολα να κατηγοριοποιηθεί, αποτελεί όμως μια πρόκληση για την καλλιτεχνική ομάδα πίσω από το Theatre of the No, που επιδιώκει να εξερευνήσει τις πολυεπίπεδες πολυπλοκότητες της αφήγησης του Μπέκετ.

THEATRE OF THE NO: Ο Yoel Wulfhart, ο ιδρυτής του θεάτρου, γράφει: «Με αυτή τη συναρπαστική παραγωγή, το θέατρο μας, στοχεύει να καθιερωθεί ως ένας τόπος συνάντησης, που θα προάγει την καλλιτεχνική καινοτομία, τις πολιτιστικές ανταλλαγές και τον διάλογο εντός της τοπικής και παγκόσμιας κοινότητας. Με ένα ποικίλο ρεπερτόριο κλασικών και σύγχρονων έργων, επιδιώκει να προκαλέσει και να εμπνεύσει το κοινό δημιουργώντας μεταμορφωτικές εμπειρίες.

Όλες παραστάσεις είναι στην αγγλική γλώσσα. Σας προσκαλούμε να έρθετε στο θέατρο 1 ώρα νωρίτερα, για να συναντηθείτε με άλλους θεατές και να βοηθήσετε στη δημιουργία της νέας μας καλλιτεχνικής κοινότητας.

Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να μιλήσετε με τους σκηνοθέτες, τους ηθοποιούς και με όσους συμμετέχουν στις θεατρικές παραγωγές, τόσο πριν όσο και μετά την παράσταση.»

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Σκηνοθεσία: Νίκος Διονύσιος

Bοηθός Σκηνοθέτη: Φοίβη Φιλδίσση

Βλαντιμίρ: David Gilliam

Έστραγκον: Βασιλείου Βάσια

Πότζο: Γιώργος Χουσάκος

Λάκι: Αναστασία Μπουγιάκα

Αγόρι : Sebastian Pouentes

Κοστούμια: Bianca Nikolareizi

Σχεδιαστής Φωτισμού: Fernanda Balcells

Φωτογραφία: Νίκος Παγωνάκης

Social media: Πέτρα Τσέλιου

Επικοινωνία – Δημόσιες Σχέσεις: Ελευθερία Σακαρέλη

Παραγωγή: FAIL BETTER PRODUCTIONS – Yoel Wulfhart

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Από 18 Απριλίου έως 13 Μαΐου

Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα στις 20.30

Διάρκεια: 120’

 

Εισιτήρια: 15€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.more.com/theater/waitingforgodot/

Τηλ. Κρατήσεων: 694 685 1001

ΤΗΕATRE OF THE NO: Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 3, Αθήνα 104 38

 

Website & Social Media:

https://www.facebook.com/TheatreoftheNO

https://www.instagram.com/theatreoftheno/

https://theatreoftheno.com