Το συγκρότημα  «Fundracar» δημιουργήθηκε το 2008 στην Αθήνα και αποτελείται από μια 8-μελής πολυπολιτισμική reggae κολεκτίβα. Όπως λένε και οι ίδιοι, ο ρυθμός τους είναι ένα ψυχότροπο χαρμάνι “μαύρης μουσικής κουλτούρας” (reggae – dub – funky) και διεστραμμένης βαλκανικής εκστατικότητας! Έχουν παίξει δίπλα σε μεγάλα ονόματα της διεθνούς reggae σκηνής όπως οι Groundation, Alpha Blondy, Capleton, Gentleman, Dub Incorporation. Έχουν κυκλοφορήσει δύο single (Andromeda- 2008, Kali Kali- 2010) και ένα LP το 2011 από τη Renegade Records, με τίτλο «Πλακώσου».
«Ο reggae ήχος, εκτός από ήχος είναι και μια ολόκληρη κοσμοθεωρία και στάση ζωής…»
Συνέντευξη στον Αντρέα Σεϊντή

Πως δημιουργήθηκε η μπάντα και τί προοπτικές υπάρχουν;
Η μπάντα δημιουργήθηκε από μια παρέα μουσικών που είχαν την ανάγκη να εκφραστούν… Προοπτική για τους FUNDRACAR είναι να γίνονται καλύτεροι και το μήνυμα των τραγουδιών τους να φτάνει σε περισσότερα αυτιά.

Πως πάρθηκε η ιδέα του ονόματος “Fundracar”; Σημαίνει κάτι για εσάς;
Το 2008 που φτιάχτηκε η μπάντα, είχαμε καταλάβει όλο αυτό που ερχόταν με τα άγνωστα και αθώα τότε funds. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε το δικό μας που δεν θα επενδύει στην καταστροφή αλλά στην μουσική και την αλήθεια της.

Γιατί επιλέξατε τον reggae ήχο; Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Ο reggae ήχος, εκτός από ήχος είναι και μια ολόκληρη κοσμοθεωρία και στάση ζωής…  Σχετικά με το μουσικό κομμάτι τώρα , φανταστήκαμε σαν βάση ένα εξελιγμένο  reggae rythm section, πάνω στο οποίο θα κολλούσε ο καθένας από μας τα μουσικά του οράματα ή απωθημένα… ΠΣΣΣΣ!!!

Από πού εμπνέεστε τους στίχους σας και σε ποιους απευθύνεστε;
Οι στίχοι μας αναφέρονται σε όλα αυτά που βιώνουμε καθημερινά. Άλλες φορές δείχνοντας το πρόβλημα και άλλες τη λύση του. Μερικοί από αυτούς δυστυχώς επαληθεύονται…

Πως καταφέρνει ένα πολυμελές σχήμα και συνυπάρχει αρμονικά;
Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο, αλλά αυτά που μας συνδέουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν… Είναι και η αγάπη για αυτό που κάνουμε.

Το 2011 κυκλοφορήσατε το πρώτο ολοκληρωμένο σας album με τίτλο “Πλακώσου” και μάλιστα σε LP. Ποια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτό εγχείρημα και γενικά τί feedback παίρνετε από το κοινό σας; (συναυλίες κτλ.)
Ο κόσμος αγάπησε και στήριξε το “ΠΛΑΚΩΣΟΥ” και τον ευχαριστούμε για αυτό. Τραγούδια από όλη την μέχρι τώρα πορεία μας συγκεντρώθηκαν εκεί μέσα, σε μια πρωτόγνωρη παραγωγή για τα ελληνικά δεδομένα, η οποία να σημειώσω διανέμεται δωρεάν από το διαδίκτυο στο www.fundracar.com, από την πρώτη στιγμή και χωρίς κανένα αντίτιμο… Κάποιοι λένε ότι σε επίπεδο παραγωγής είναι μέσα στο top 5 ελληνικών  album!

Υπάρχουν συγκροτήματα-καλλιτέχνες, εγχώριοι και μη, που έχετε κοινές ιδέες και συνεργάζεστε;
Έχουμε συνεργαστεί στο κομμάτι  KALI- KALI  με τον Komlan από τους γάλλους  DUB INCorporation, κάτι που προέκυψε τυχαία όταν ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μοιραστήκαμε την ίδια σκηνή. Θεωρούμε αδελφική μπάντα ως προς εμάς τους SKARIBAS από Θεσσαλονίκη αλλά και όλη την underground reggae σκηνή.

Εσείς με ποιον τρόπο προωθείτε τη μουσική σας;
Μόνοι μας, με συναυλίες και από το διαδίκτυο. Νομίζω δεν χρειάζονται μεσάζοντες για αυτό που εμείς θέλουμε να πετύχουμε…

Ποια η στάση σας απέναντι στην κοινωνία;
Η ίδια με την στάση της κοινωνίας απέναντι μας… Εκάστοτε.
Υπάρχουν σχέδια για το μέλλον; Κάποιος δίσκος, επερχόμενο live;
Ετοιμάζουμε το δεύτερο  album μας, μέρος του οποίου θα ακουστεί την Πέμπτη που έρχεται (15/3) στο ΤΩΡΑ Κ 44 στο Γκάζι, σε ένα special live με πολλές εκπλήξεις… BE THERE TO SHARE!
Burn down the grooves…

Facebook: http://www.facebook.com/pages/Fundracar-Official/175535419152944
Site: http://fundracar.com