Οι Entelia είναι ένα συγκρότημα το οποίο γνώρισα τυχαία σε μια περιπλάνηση στο διαδίκτυο κατεβάζοντας μουσική από διάφορες σελίδες. Έτσι πέφτω πάνω τους και κατέβασα 2 πολύ ωραία τραγούδια. Σε μια εκπομπή μου στο ραδιόφωνο έβαλα να παίξει το «Αποκοιμήσου» το οποίο άρεσε στους ακροατές. Και έφτασε η στιγμή οι Entelia να φτιάξουν profile στο myspace και να έρθω σε επαφή μαζί τους. Το ολοκληρωμένο demo τους που χτύπησε την πόρτα μου έχει τίτλο «Όνειρα γλυκά», περιέχει 8 δικά τους τραγούδια τα οποία υπογράφουν οι :

Σάκης Κιλκισλής : Φωνητικά

Ηρώ Σφακιανάκη : Φωνητικά

Φώτης Τραγόπουλος : Πλήκτρα

Γιώργος Σαμαράς : Μπάσο

Σταμέλος Γεωργίου : Τύμπανα

Γιάννης Συμφορίδης : Κιθάρα

Οι Entelia είναι μια καθαρόαιμη metal – gothic Ελληνόφωνη μπάντα ( όπου δεν λείπουν και οι ροκ φόρμες ) που όμοιά τους δεν έχει τύχει να ακούσω μέχρι σήμερα. Με στοιχεία από Nightwish, AfterForever, Him (ίσως),Dream theater κτλ. Σκληρές κιθάρες με συνοδευτικά πλήκτρα – πιάνο σε όλα τους τα τραγούδια και με έναν στίχο σκοτεινό πολλές φορές και όριμο. «Αυτά που φέρνει το φως, στην ψυχή του έχει, αντέχει, την κόλασή του, καμιά στιγμή δεν ξεχνά, απ’ τον κόσμο απέχει, αντέχει, αυτός που ξέρει να ξεχνά» ( Καθρέφτες ).  Πάνω σε ράγες που χαράξανε οι Horror Vacui, οι Morel, οι Metro Decay και τα Διάφανα Κρίνα, μπορούνε άνετα να πατήσουνε γερά και οι Entelia και να δώσουν στιγμές μαγικές μέσα από δίσκους και συναυλίες κυρίως.

Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση που γράφω άλλη μια πολύ καλή demo – κριτική, αν σαν Έλληνες έχουμε έμπνευση και μουσικά δεν υστερούμε από κανέναν άλλο λαό και σαν απόδειξη είναι και οι Entelia των οποίο το demo θα ακούμε για πάρα πολύ καιρό ή μέχρι να δούμε κάποια επίσημη κυκλοφορία. Τους το εύχομαι!

http://www.myspace.com/entelia

Νίκος Γραμμάτος