Μετά από 5 χρόνια δισκογραφικής απουσίας και το ντεμπούτο δίσκο τους «Virgo», οι Δάρνακες από την Θεσσαλονίκη μας προτείνουν την δεύτερη δισκογραφική τους απόπειρα που έχει τίτλο “Libra (Το προξενιό της Αντιγόνης)“. Οι Δάρνακες είναι μία πολυμορφική μπάντα η οποία απαρτίζεται από 12 μέλη, 12 πρόσωπα, 12 ανθρώπους με αγάπη με την μουσική και όχι για την προβολή του καθένα, αφού αν διαβάσετε το ένθετο του cd θα δείτε μόνο τα ονόματα τους, με την σκέψη να μην αναγράφονται ούτε αυτά στην επόμενη δουλειά, έτσι καταλαβαίνουμε ότι η ιδέα και η μουσική τους είναι μεγαλύτερης αξίας από την προσωπική προβολή και αντικατοπτρίζει απόλυτα την αγνότητα και την παραδοσιακότητα που υπήρχε παλαιότερα στην χώρα μας σε κάθε λογής τέχνης.

Οι Δάρνακες παίζουν τα πάντα, βάλτε στο μπλέντερ λίγο Βαλκανική μουσική, λίγο Punk , αρκετό Ska, Rock σε διάφορα παρακλάδια του, και θα ακούσετε το αποτέλεσμα … φυσικά μην παραλείψετε να ρίξετε μπόλικη Ελληνική παραδοσιακή, λυρισμό, θεατρικότητα και ποίηση. Όλα αυτά συνθέτουν το μουσικό τους παζλ και αντικατοπτρίζει απόλυτα το περιεχόμενο του «Libra».

Μην φανταστείτε ότι το αποτέλεσμα θα σας φανεί βαρετό, αν σας έλεγα ότι οι κιθάρες παίζουν αρκετά δυνατά;; Αν σας έλεγα ότι τα βαράνε τα δικασίδια τους;;  Όλα αυτά όμορφα αρμονισμένα συντροφιά με τα χάλκινα, λαούτα, τον ελληνικό στίχο και τα ποιήματα από τον Καριωτάκη, τον Ιωάννη Πολέμη και κάποια ισπανόφωνα λόγια.

Προσωπικά το αποτέλεσμα με ταξίδεψε, μου ξύπνησε τις ρίζες μας, με πήγε σε αρχαία θέατρα και ένιωσα την σκηνή, τους χορούς, την ποίηση, σαν να τα έβλεπα όλα μπροστά μου. Αν αυτό δεν είναι ψυχεδέλεια, τότε τι είναι;

Θα μπορούσα να γράψω ώρες για τα συναισθήματα και το τι βρήκα, και συνεχίζω να βρίσκω με κάθε ακρόαση, όμως θα σας αφήσω να ανακαλύψετε μόνοι σας κι άλλες εικόνες, κι άλλους δρόμους, να περιπλανηθείτε στον κόσμο, να χαθείτε στην μαγεία. Ευχαριστούμε Δάρνακες για αυτή την μαγεία και χαιρόμαστε που γνωρίσαμε το συγκρότημα που μας έλλειπε… το μέλλον σας ανήκει και σίγουρα θα δούμε πολλά από εσάς. Μπράβο αδέρφια!

Κείμενο : Νίκος Γραμμάτος