Οι Clock Stooges είναι ένα συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη αποτελούμενο ως πυρήνα από την Κωνσταντίνα στους στίχους και στην φωνή και τον Jimmy στην μουσική και τις κιθάρες ,ενώ το γκρουπ συμπληρώνουν για τις ζωντανές εμφανίσεις, ο Γιάννης στα ντραμς και ο Τάσος στο μπάσο.

To “Wandering schizos” με τον ιδιότυπο τίτλο του είναι το δεύτερο demo του γκρουπ αφού είχε προηγηθεί το 2009 το “Escape” ενώ και τα δύο είχαν γίνει σε home recording στούντιο, το οποίο είναι και η αχίλλειος πτέρνα τις δουλειάς τους ,αφού αρκετές καλές ιδέες (μουσικές & ενορχηστρωτικές ) χάνονται στα βάθη της κακής ηχογράφησης.

Το demo ανοίγει με το ενδιαφέρον ομώνυμο τραγούδι με τα new wave φωνητικά και την πολύ ενδιαφέρουσα φωνή της Κωνσταντίνας να ακροβατεί μεταξύ των ηχοχρωμάτων της Dolores O’ Riordan ( Cranberries) και της Amy Lee (Evanescence), συνδυασμός τόσο μοναδικός όσο και περίεργος αλλά η σύνθεση του τραγουδιού κρίνεται αδύνατη εφόσον δεν σου αφήνει κάτι.

Ακολουθεί το Last Sunset με την όμορφη σκοτεινή εισαγωγή και τον διάλογο αντρικών και γυναικείων φωνητικών να εισαγάγει ένα αρκετά ρυθμικό τραγούδι, το οποίο όμως λίγο πριν το τρίτο λεπτό, όταν τα γκάζια ανεβαίνουν αρχίζει να μπουκώνει τόσο στο μπάσο όσο και στην κιθάρα με αποτέλεσμα να μην ακούς καθαρά την ρυθμική βάση και το τραγούδι κλείνει κάπως απότομα μετά από ένα κιθαριστικό κρεσέντο.

Το τρίτο τραγούδι είναι το Religious Breakdown με την εξίσου ενδιαφέρουσα ιδέα των αντρικών φωνητικών να φλερτάρουν με τον Stoner ήχο, αλλά για άλλη μια φορά τόσο τα σόλο από την κιθάρα όσο και τα πλήκτρα αλλά και τα μπάσα, βρίσκονται κάπου στο βάθος, χλωμά και αδύνατα.

Το demo κλείνει με το ελληνόφωνο κομμάτι « Φελλός» το οποίο παρ’ όλες τις καλές του προθέσεις φλερτάρει επικίνδυνα με το funk των Μπλε από τον πρώτο τους δίσκο, μην αφήνοντας κάποια ιδιαίτερη επίγευση για κλείσιμο του άλμπουμ.

Ως επίλογο, θα ήταν καλύτερο να κρατήσουμε τα καλά αυτής της παρουσίασης (τα ωραία φωνητικά και κάποιες καλές μουσικά ιδέες) και να ευχηθώ οι Clock Stooges σύντομα να βρουν το μουσικό στίγμα που θα ήθελαν να καταλήξουν αλλά και να το ηχογραφήσουν σε αξιοπρεπέστερες συνθήκες ώστε να μην αδικείται το έργο τους από τεχνικούς παράγοντες.

Κείμενο : Δημήτρης Βασιλειάδης