1Η καβαλιώτικη μπάντα Cameres μετά από μία πενταετή περιπλάνηση στα μουσικά μονοπάτια της σκηνής, μας παρουσιάζει την πρώτη της ολοκληρωμένη δουλειά.

Οκτώ ελληνόφωνα κομμάτια ‘90s ελληνοροκάδικων τάσεων, με ποικίλες ηχητικές πινελιές από reggae έως hard rock. Άλλοτε μας τσιτώνουν άλλοτε μας μελαγχολούν, μας παίζουν, μας ταξιδεύουν. Ρυθμικά τα τύμπανα, εντυπωσιακές οι κιθάρες (υπάρχει συμμετοχή του Άγγελου Μουρβάτη) εναρμονίζονται πολύ καλά με τα καθαρά μεστά φωνητικά.

Ως επιρροές τους με παραπέμπουν στις Μάσκες και τους Ψόφιους Κοριούς και γενικότερα όλη αυτή τη σπουδαία γενιά των συγκροτημάτων της βορείου Ελλάδας που ξεπήδησε στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

“Όταν από το σκοτάδι ξεπηδάει το φως”. Η στιχουργική του album έχει μία ιδιαιτερότητα σε αρκετά σημεία. Ενώ η έκφραση είναι μελαγχολική προβάλλουν αισιόδοξα μηνύματα για την ζωή. Βιωματικοί στίχοι που δείχνουν την ανάγκη να σπάσεις τα αδιέξοδά σου και να την δεις αλλιώς. Ο έρωτας λαμβάνει μέρος ως νότα αγωνίας και νοσταλγίας για ωραίες στιγμές που έμειναν στο παρελθόν.

Κορυφαία στιγμή του album, προσωπικά, είναι το «βρήκα την άκρη» και αν μπορούσαμε να μιλήσουμε και για hitάκι λόγω και εποχής το «καλοκαίρι μου».

Εν’ κατακλείδι είναι μια αρκετά καλή δουλειά. Δεν την βαριέσαι καθώς δεν είναι μονοδιάστατη. Σίγουρα χρειάζονται κι’ άλλη δουλειά τα παιδιά μιας και σε κάποια σημεία κάνουν μερικές κοιλιές, αλλά μιλάμε πάντα για την πρώτη τους κυκλοφορία. Επομένως τα φόντα τα έχουν, είναι στο χέρι τους λοιπόν να μας ξαν’ απασχολήσουν και στο μέλλον.

Track list:
1.Απόψε
2.Δρόμος
3.Θα είμαι εκεί
4.Σαν άνεμος
5.Καλοκαίρι μου
6.Είναι φορές
7.Βρήκα την άκρη
8.Rock Star

http://www.cameresband.gr/
https://www.facebook.com/cameres

Αντώνης Δριβελόπουλος