Τους Blues Cargo πρωτογνώρισα πριν από χρόνια, ως φοιτητής σε ένα live στην Πάτρα. Ενθουσιάστηκα και αναζήτησα τη δουλειά τους. Ένας δίσκος μόνο, με τίτλο ‘First Delivery’. Έψαξα να μάθω γι’ αυτούς, ρώτησα, όλοι είχαν να πουν τα καλύτερα. Αλλά γιατί μόνο ένας δίσκος ρε παιδιά, για μία τόσο καλή και  ενεργή συναυλιακά μπάντα; Απάντηση καμία.

Προ ημερών ήρθε στο σπίτι μου η δεύτερη δουλειά τους ‘Delayed Delivery’. Από το πρώτο κιόλας άκουσμα, μου ήρθε η απάντηση… ‘Οι Blues Cargo είναι τελειομανείς…..’.

Οι Blues Cargo υπάρχουν εδώ και 22 χρόνια. Την πρώτη τους δισκογραφική απόπειρα έκαναν το 1993 με το ‘First Delivery’. Μετά από 16 χρόνια συνεχής συαναυλιακής παρουσίας, πολλής δουλειάς και συλλογής εμπειριών από το πλήθος των σημαντικών συνεργασιών που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια, μας παρουσιάζουν μία εξαιρετική δουλειά, όπου από όποια οπτική γωνία και αν την κοιτάξεις δεν μπορείς να βρεις μειονεκτήματα.

Στο ‘Delayed Delivery’ περιέχονται 14 κομμάτια, εκ των οποίων και 4 διασκευές, στα ‘Straight Tequila’ του Chris Cain, ‘Everyday I have the blues’ του Peter Chatman, ‘Ain’t that I don’t love you’ του Buzz Clifford και ‘I got the blues’ του Leo Nocentelli.

Στα δικά τους κομμάτια παρουσιάζουν το ηλεκτρικό blues, με στοιχεία από την soul και την funk, που αγγίζουν την reggae και την surf, δείχνοντάς μας ότι δεν εμμένουν στα στεγανά της blues, αλλά διευρύνουν τις επιρροές τους, τις δουλεύουν. Το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από την απήχηση στο ευρύτερο κοινό.

Μελωδίες που αγγίζουν τα όρια της τελειότητας, εναρμοζίνονται με την φωνή και την original προφορά της αγγλικής. Η προσεγμένη παραγωγή και η ροή των κομματιών δε, δεν αφήνουν κανέναν από μας αδιάφορο, αφού διψάμε για περισσότερη ακρόαση.

Το ‘Delayed Delivery’ είναι μία κατάθεση ψυχής των Blues Cargo, όπως αρμόζει για όποιον καταπιάνεται με αυτό το είδος. Διότι το Blues πρώτα είναι ψυχή και μετά όλα τα άλλα!

Οι Blues Cargo είναι:
Στέλιος Ζαφειρίου (ηλεκτρική κιθάρα)
Δημήτρης Ιωάννου (ηλεκτρικό μπάσο, φωνή)
Γιώργος Λαγογιάννης (πλήκτρα)
Ορέστης Βαβίτσας (πλήκτρα)
Μπάμπης Τσιλιβίγκος (σαξόφωνο)
Δημήτρης Ψάλτης (σαξόφωνο)
Πέτρος Δακτυλίδης (τύμπανα)
Στέλιος Γαβριηλίδης (τύμπανα)

Track list:
1. STRAIGHT TEQUILA
2. DON’T WANT TO BE CRAZY
3. EVERYDAY HAVE THE BLUES
4. 95%
5. AIN’T THAT I DON’T LOVE YOU
6. BOOGIE 69
7. I GOT THE BLUES
8. HANDY MAN
9. GO AWAY
10. EMPTINESS
11. GARBAGE BIN
12. TWO WHEEL MAMA
13. SIX HUNDRED MILES
14. I DON’T CARE

www.bluescargo.gr
www.myspace.com/bluescargo

Αντώνης Δριβελόπουλος