Όταν κυκλοφόρησαν το «Final Descent», το ντεμπούτο άλμπουμ τους πριν από τρία χρόνια, οι Beyond Perception μας είχαν δώσει να καταλάβουμε πως δεν αστειεύονται..λίγα χρόνια μετά έχουμε την ευχαρίστηση να κάνουμε headbanging από τα πρώτα λεπτά ακρόασης του -πιο σκληρό δε γίνεται!- νέου, δεύτερού τους άλμπουμ με τον τίτλο «Blood & Whiskey».

Θα ξεκινήσω λοιπόν από τον τίτλο και το εξώφυλλο, δηλώνοντας την υπέρμετρη ικανοποίησή μου με το να κρατάω στα χέρια μου ένα cd του οποίου το artwork πήρα μια ανάσα και χάζεψα, όσο τα χέρια μου έβαζαν ανυπομονώντας το δισκάκι και από συνήθεια ανέβασαν την ένταση στο τέρμα.. μάλλον περίμενα το τι θ’ ακολουθούσε και οι φίλοι μου φρόντισαν να με προειδοποιήσουν the Blues Brothers’ way:
It’s 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it’s dark and we’re wearing sunglasses. Hit it.

Και μετά το χάος… By the power of the engine και μη μας αφήνεις να πάρουμε ανάσα.. πόρνη του εκατομμυρίου,  κακία α λά Bad Spencer, αποφόρτιση τύπου “ναι, το’ χουμε και το ‘αργό μας’, πάρε βαθιά ανάσα θα σου χρειαστεί” με το Cargo, ε και στρίψε μου το χέρι πίσω από την πλάτη με το Black of the Night, έλα να με αποτελειώσεις με το Hydra και άσε με ακόμα να χτυπιέμαι και να ψάχνομαι…

Η φωνή του Πάνου αποφασισμένη, εκδικητική, βρωμάει ουίσκι… Ριφ που σε αφήνουν να απορείς και να θαυμάζεις τον τρόπο που τα κομμάτια παίζουν λαστιχάκι με τη μαεστρία 7χρονων κοριτσιών ανάμεσα στη sludgeριά, την hardcorίλα, τη southernίλα.. ε..σ’ όλη την καφρίλα..

Αφού καταλάβαμε με το Play with bullets ότι η διάθεση για μπάχαλο εναρμονίζεται πλήρως και ισορροπεί πολύ μεστά με τη διάθεση για ‘τζούρα- γουλιά και πάμε’, πρέπει να γίνει αναφορά και στη live παρουσία της μπάντας, για την οποία το μόνο που έχω να πω είναι ότι χρειάζεσαι ενυδάτωση με μπύρα..

Τα παιδιά έχουν γυρίσει και ένα πολύ ωραίο video clip για το Hydra στο καταφύγιο του stonerά στα Εξάρχεια, ενώ δεν αφήνουν παραπονεμένο το κοινό τους, φροντίζοντας για συχνές και καλές εμφανίσεις, πέρα από τα support τους σε μεγάλα ονόματα της stoner σκηνής.

Πάνος Καρναρής (φωνή)
Κώστας Καλαβρέζος (κιθάρα)
Πάνος Καλαβρέζος (μπάσο)
Τόλης Τολέας (ντραμς)

Κείμενο: Αλεξία Ζαφειροπούλου