Οι Arkan είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση που μας έρχεται από την Θεσσαλονίκη. Νέα άτομα με πάθος και μεράκι για την μουσική, οι οποίοι τελευταία μας απασχολούν με τις εμφανίσεις τους, σε μουσικές σκηνές και τηλεόραση ( Ράδιο Αρβύλα ). Έχοντας δει την συγκεκριμένη μπάντα ζωντανά, μπορώ να πω ότι είναι αρκετά δεμένοι  και προσφέρουν ένα ωραίο Show που αξίζει να το δείτε αν τους πετύχετε.

Έτσι live έχει γραφτεί και το πρώτο τους demo με το οποίο μας παρουσιάζονται. Έξι ελληνόφωνα κιθαριστικά ροκ τραγούδια, τραγούδια βγαλμένα από τις πιο όμορφες στιγμές τους Ελληνικού ροκ που ακούγαμε μανιακά την δεκαετία του 90 και συνεχίζουμε να ακούμε φυσικά.

Το demo σου δίνει την αίσθηση ότι έχεις την μπάντα μπροστά σου και πραγματικά είναι κάτι που μου άρεσε… μακριά από τα μαγικά των παραγωγών και το σβήσε – γράψε του στούντιο, έτσι ακούς την δυναμική της μπάντας! Εξάλλου η μπάντα η καλή στο Live φαίνεται… και οι Arkan είναι καλοί!!!

Τα τραγούδια μιλάνε για όλα όσα μπορεί να προβληματίζουν έναν σκεπτόμενο νέο σε αυτό τον δύσκολο κόσμο που ζούμε. Έρωτας, παραμύθια, η οπτική γωνία που βλέπουν τον κόσμο, αναζητήσεις. Ο κόσμος που βλέπει ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης (φωνή & ακουστική κιθάρα) με συνοδοιπόρους τους : Βασίλη Σωτηριάδη (ηλεκτρική κιθάρα), Χρήστο Τσενή (ηλεκτρικό μπάσο) και Αντρέα Φεύγα (τύμπανα), είναι ακριβώς αυτός που βλέπουμε και εμείς, και όταν ανακαλύπτεις ότι υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες ψυχές με ίδιες ανησυχίες, τότε σε συναρπάζει και θέλεις να ακούσεις και να ταξιδέψεις περισσότερο.

Μακάρι οι Arkan να είναι από αυτές τις μπάντες που μας γοήτευσαν με το demo τους και μετά από λίγο καιρό να γράψουμε πάλι για αυτούς απολαμβάνοντας αυτή την φορά την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά. Πραγματικά το αξίζουν!

Περιεχώμενα :

1) Είμαι ένα δέντρο
2) Το κάστρο
3) Μια ρωγμή
4) Ένα αλλιώτικο παραμύθι
5) Άφησέ με εδώ
6) Δεν έχω τίποτα

http://www.myspace.com/arkantheband

Νίκος Γραμμάτος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ