Βιογραφικό

Η Σάρκα φτιάχτηκε το 1989 στο Ηράκλειο της Κρήτης από τους Δημήτρη Πολυχρονάκη (κιθάρες, φωνητικά) , Μανώλη Σφακιανάκη (μπάσο) και Κώστα (punk) Σφακιανάκη (τύμπανα).

Τα δυο αδέλφια υπήρξαν ιδρυτικά μέλη των θρυλικών Sex Beat (1984) ενώ ο Μανώλης και ο Δημήτρης είναι τα σταθερά μέλη της σημερνής Σάρκας , 20 χρόνια μετά, ενώ ο Κώστας συμμετέχει με τον δικό του τρόπο.

Το 1989 λοιπόν , στη μικρή τοπική ανεξάρτητη “Εκμετάλλευση tapes” (www.myspace.com/exploitationtapes) κυκλοφορούν τη πρώτη τους δουλειά σε κασέτα , με τίτλο “Όνειρο Βαφής Χειλιών” και το 1991 στην ίδια εταιρία την “The Banana Cassette” που ήταν όλος ο δίσκος των Velvet Underground διασκευασμένος με πανκ -και όχι μόνο άποψη.

Αργότερα , τον ίδιο χρόνο, κυκλοφόρησαν ένα τραγούδι με τον τίτλο “Τρέλα” στη 7″ συλλογή του περιοδικού “Στις Σκιές του Β-23” , Fragmenta II . Ήταν η πρώτη φορά που ρόκ μπάντα απο την Κρήτη έμπαινε επίσημα στην δισκογραφία των 7″ σινγκλς βινυλίου !

Λίγο αργότερα συμμετέχουν σε μια βίντεο-συλλογή που ονομαζόταν “The Optic-Acoustic Bomb” με δύο τραγούδια σε ζωντανή εμφάνιση (Χρήμα, Πόπ Κορίτσια) που εκδόθηκε από μια μικρή ανεξάρτητη εταιρία από το Κιάτο Κορινθίας, την Fifth Dimension , μαζί με άλλα συγκροτήματα της τότε σκηνής.

Το 1993 , σε μια άλλη , μικρή και πρωτοπόρα για την εποχή της εταιρία, την  “Elfish Records” , κυκλοφορούν το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ , σε δίσκο βινυλίου μόνο , με τον τίτλο “Εσωτερικότητα Στο Άγριο Έξω”. Και πάλι ήταν η πρώτη φορά , που μπάντα από τη Κρήτη κυκλοφόρησε επίσημα άλμπουμ!

Το 1997 συμμετέχουν με το τραγούδι “Ηχητική Νεότητα” στη συλλογή του γκαράζ-πανκ περιοδικού “The Thing”. Αυτό το κομμάτι , μαζί με το “Οι Φίλοι μου” και “Το πιο Επικίνδυνο Βλέμμα” που ακούστηκαν στο soundtrack της ταινίας “Του κανενός το Ρόδο” , με τον Αλέξη Γεωργούλη και τη Σοφία Νομικού , που προβλήθηκε στο 23ο φεστιβάλ της Δράμας το 2000,ανήκουν στην επόμενη δισκογραφική δουλειά τους που εκδόθηκε το 1999 , με τον τίτλο “Πολίτης Του Kόσμου” μόνο σε cd αυτή τη φορά και από την ανεξάρτητη Wipeout Records.

Όποιος θέλει να προμηθευτεί ένα από τα τελευταία αντίτυπα του δίσκου βινυλίου «Ἑσωτερικότητα στο Άγριο Έξω » του 1993, που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα ξεχασμένα σε μια αποθήκη , (70 τεμάχια , έχουν μείνει καμιά 15 αριά) ας στείλει ένα mail εδώ:  ektapes@yahoo.gr

Η νέα τους δισκογραφική δουλειά βρίσκεται στο τελικό στάδιο και αναμένεται μέσα στο 2010.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
-Ονειρο Βαφής Χειλών , 1989 (Κασέτα , Εκμετάλλευση Tapes)
-The Banana Cassette , 1991 (Κασέτα , Εκμετάλλευση Tapes)
-Τρέλα , 1991 (Συμμετοχή στην 7″ συλλογή του περιοδικού “Στις Σκιές του Β23”)
-Χρήμα , Ποπ Κορίτσια , 1991 (Συμμετοχή στη Video-συλλογή “The Optic-Acoustic Bomb” της Fifth Dimension)
-Εσωτερικότητα Στο Άγριο Έξω, 1993 (LP βινυλίου μόνο , Elfish)
-Ηχητική Νεότητα ,1997 (Συμμετοχή σε Cd συλλογή του περιοδικού “The Thing”)
-Πολίτης Του Κόσμου , 1999 (Cd , Wipeout)

http://www.myspace.com/sarkagr