Ο Γιώργος Πιλάλας είναι παρών στην αθηναϊκή underground σκηνή από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Στα τραγούδια του συνδυάζει με τον προσωπικό του τρόπο την σουρεαλιστική του γραφή στο στίχο με το μπλουζ και το ρεμπέτικο, αφού έχει ενσωματώσει μοναδικά στο στιλ του τους μουσικούς δρόμους και τις τεχνικές παιξίματος των παλιών ρεμπετών αλλά και των μουσικών του μπλουζ του αμερικανικού Νότου. Εχει παίξει σε συναυλίες, κλαμπ και φεστιβάλ στην Ελλάδα, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Εχει ηχογραφήσει τρεις δίσκους ενώ έχει συμμετάσχει και σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών της ελληνικής σκηνής.

Στον πιο “πρόσφατο” δίσκο του («Θεοκωμωδία», 1994) έχουν συμμετάσχει, μεταξύ άλλων, ένα συγκρότημα αλβανών μουσικών του δρόμου, έλληνες beat ποιητές αλλά και οι σπουδαίοι bluesmen Louisiana Red και Big Time Sarah. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται επί σκηνής με τον βετεράνο της ελληνικής ροκ σκηνής Δημήτρη Πουλικάκο, τον Γάλλο τσιγγάνο κιθαρίστα Philippe “Doudou” Guillerier και τον περίφημο αμερικανό κιθαρίστα και ερευνητή της world music Bob Brozman. Ο Γιώργος Πιλάλας, ο Γκρήκ Αμέρικαν της Ελλάδας ή διαφορετικά ο κροταλίας της ασφάλτου, παρουσιάζει στη σκηνή ιστορίες με… περιεχόμενο! Ο Ζώρζ, ο καλλιτέχνης με το επιλήψιμο χιούμορ, διηγείται ιστορίες κοσμοπολίτικες, επαρχιώτικες, ροκ εντ ρολ, ιστορίες σκυλάδικες, της ξέρας και της άπνοιας! Ο Ζώρζ Πιλαλί, το άτομο “παρφέ”, είναι ο πρόδρομος και ο δρόμος της ντόπιας κιτς εντ μπήτ λογοτεχνίας. Παράλληλα είναι ένας σημαντικός κιθαρίστας του μπλουζ (μία από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες της σκηνής). Εμφανίζεται μόνο όταν εκείνος θέλει, και θέλει, όταν έχει κάτι καινούργιο να πει.

Το καλοκαίρι του 1989 προσκεκλημένος από το Festival d ete du Quebec εμφανίστηκε σε 12 συναυλίες στο Quebec και το Winnipeg Folk Festival, παίζοντας με τον BOB BROZMAN και μουσικούς από την Ινδία, Οκινάουα, Ιαπωνία, Αρμενία, Τουρκία, Γαλλία, Κούβα, Μ. Βρετανία, Αμερική και Καναδά. Οι καινούργιες ιστορίες, τα ταξίδια και τα μπλεξίματα σε ήχο μπλουζορεμπέτικο, η νέο-κλασσική πλαστική θυμοσοφία του, ύστερα από πολλές περιπέτειες κυκλοφόρησαν το 1994 με την “Θεοκωμωδία”. Η “Θεοκωμωδία” είναι ό,τι πιο ολοκληρωμένο έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα ο ανισόρροπος αυτός ισορροπιστής της λογικής του παραλόγου. Το πιο γνωστό του κομμάτι στο ευρύ κοινό είναι τα «Μπατσόνια». Η ένδυση του συνοδεύετε από τις τιράντες και τα φανταχτερά πουκάμισα. Διάσημες και ευφυείς είναι οι ατάκες και οι μονόλογοι του ανάμεσα στα τραγούδια όπως : τα πανεπιστήμια δημιουργούν ειδικότητες και όχι προσωπικότητες!

Ο Ζώρζ Πιλαλί γεννήθηκε στην Αθήνα 29/1/1958.Το 1983 εκδίδει τον δίσκο «Επιθυμία» ,το 1986 ένα δίσκο live και το 1994 την «Θεοκωμωδία».

https://www.facebook.com/zorz.pilali.official

[ytp_playlist source=”PL7Eez722h8rbmXYGzEg6Quljd1mr4fqhP”]