Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Ιανουαρίου 1943, επί της οδού Πατησίων, από σχετικά εύπορη αστική οικογένεια. Ο πατέρας του ήταν φημισμένος καρδιολόγος της εποχής και η μητέρα του γιατρός επίσης (μικροβιολόγος – βιοχημικός). Συμμετείχε στην έκδοση του περιοδικού “Πάλι” μαζί με τους Νάνο Βαλαωρίτη, Παναγιώτη Κουτρουμπούση, Γιώργο Μακρή με δικά του κείμενα καθώς και μεταφράσεις.

Για πολλά χρόνια έκανε ραδιοφωνικές εκπομπές, αυτοαποκαλούμενος “Θείος Νώντας” (έτσι τον αποκαλούσε και ο Παύλος Σιδηρόπουλος, τον οποίο ο ίδιος αποκαλούσε ανιψιό), σε διάφορους σταθμούς (ποτέ δεν χρησιμοποίησε το πραγματικό του όνομα σαν ραδιοφωνικός παραγωγός). Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος MGC, το οποίο οφείλει το όνομά του στον ηθοποιό Ντίνο Ηλιόπουλο, και αρχηγός του ροκ συγκροτήματος Εξαδάκτυλος και των “Αχ-Βαχ” (στους οποίους έπαιζαν εκτός των άλλων, μπάσο-φωνητικά ο Σταμάτης Σπανουδάκης και πλήκτρα ο Άλεξ Σπυρόπουλος, γνωστός από το Αγγλικό συγκρότημα των δεκαετιών 60-70 “Nirvana”. Συνεργάσθηκε ως συνθέτης, εκτελεστής, παραγωγός και μουσικός με πολλούς άλλους ‘Έλληνες rockers και συγκροτήματα.

Έγινε γνωστός με τις εμφανίσεις του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στις δεκαετίες του ’70, ’80 και του ’90. Κυριότερες εμφανίσεις: Άρπα κόλλα (1982), Ο δράκουλας των Εξαρχείων (1983), Made in Greece (1987), Το μετέωρο βήμα του πελαργού (1991), Θηλυκή εταιρεία (1999),[[Σαπουνοπετρα]} (1995)

Θεωρείται ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους του ελληνικού ροκ. Ο δίσκος του “Μεταφοραί εκδρομαί ο Μήτσος” αποτελεί τον πρόδρομο της ελληνικής rock ‘n roll δισκογραφίας. Η συναυλία του στα τέλη της δεκαετίας του ’70 στου Ζωγράφου αποτελεί σταθμό στην ελληνική rock μουσική ιστορία.

Από το 1992 μέχρι και σήμερα συνεχίζει να παίζει με την μπάντα του, ονόματι ΑΣΣΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΕ Νο2, την οποία όμως τελευταία έχει μετονομάσει σε ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ, όνομα που ισχύει εφεξής.

Τα μέλη είναι: Δημήτρης Πουλικάκος-φωνή και γενικά, Δημήτρης Πολύτιμος-πλήκτρα, Νίκος Εφεντάκης-κιθάρα, Κυριάκος Δαρίβας-τύμπανα, Δημήτρης Παπαδημητρίου ή Δημήτρης Πικέας-μπάσο.

Σήμερα, ο Δημήτρης Πουλικάκος συνεχίζει τόσο με live μουσικές εμφανίσεις, όσο και με τηλεοπτικές και κινηματογραφικές στιγμές.

Δισκογραφία:
1976 Μεταφοραί εκδρομαί ο Μήτσος (ΕΜΙ)
1979 Crazy love στου Ζωγράφου (ΜΙΝΟS)
1998 Απο το περιδικό ΠΟΠ&ΡΟΚ » Ο Θείος Νώντας Ξέρει…»
2004 Αδέσποτα σκυλιά (MBI)
2009 Τα παιδία παίζει με τον Σ.Λογαρίδη

www.myspace.com/poulikakos
http://poulikakos.blogspot.com/