Οι ΓΚΟΥΛΑΓΚ σχηματίστηκαν το Δεκέμβρη του 1985 στη Θεσσαλονίκη σαν τετραμελές συγκρότημα.

Αφού έκαναν πάρα πολλές συναυλίες, στις αρχές του 1987 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους LP με τίτλο “Είσοδος Κινδύνου 0οC” στην Θεσσαλονικιώτικη εταιρεία Lazy Dog. Το Νοέμβρη του 1988 εμφανίζονται για πρώτη φορά στο κοινό και άλλων ευρωπαϊκών χωρών κάνοντας συναυλίες στη Γερμανία, Νορβηγία και Ιταλία.

Το 1989 κυκλοφορεί το Single “Big Talk – Μόνο Λόγια” από τη γερμανική εταιρεία Wreck Age Records. Τον Ιανουάριο του 1990 οι ΓΚΟΥΛΑΓΚ εξορμούν για δεύτερη φορά στην Ευρώπη. 16 συναυλίες στη Γιουγκοσλαβία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Ιταλία.

Μέσα στο 1990 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος τους με τίτλο “Στην Αυλή των Θεαμάτων”. Το Δεκέμβρη του 1990 κάνουν μια μίνι τουρνέ στη Γερμανία. Επίσης, το Δεκέμβρη του 1990, κυκλοφορεί από την γερμανική εταιρεία WEED Productions 7″EP – συλλογή και τίτλο “16 GUYS AGAINST THE REST OF THE WORLD vol. 1” που συμμετέχουν και οι ΓΚΟΥΛΑΓΚ με συγκροτήματα από ΗΠΑ, Ελβετία και Γερμανία.

Τον Φεβρουάριο του 1994 κυκλοφορεί το single “Η Αλλη Πλευρά”.

Στα μέσα του 1995 κυκλοφορεί από τη γερμανική εταιρεία Mekka, συλλογή με διάφορα συγκροτήματα από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ με τίτλο “LACMAYER’S ISLAND” στην οποία συμμετέχει το συγκρότημα με ένα τραγούδι.

Η κυκλοφορία το 1996 του δίσκου “Πάτα Γερά” απο τη Lazy Dog, σηματοδοτεί και μια αλλαγή στο μουσικό στυλ. Ο ήχος του γκρούπ μπολιάζεται με πολλά και διαφορετικά στοιχεία. Αυτή τη στιγμή το συγκρότημα είναι αλλαγμένο κατά τα 2/4 σε σχέση με την αρχική τους σύνθεση.

Οι ΓΚΟΥΛΑΓΚ όλα αυτά τα χρόνια έχουν οργώσει όλη την Ελλάδα κάνοντας πάρα πολλές συναυλίες, κατάσταση του συνεχίζεται με αμείωτο και εκρηκτικότερο ρυθμό.

Τωρινή σύνθεση:

Φωνή: Αλέκος Κανταρτζής
Κιθάρα: Γιώργος Καζέλης
Ντραμς: Φώτης Δεμερτζής
Μπάσο: George T. Vampire