Οι IXTHEIS ήρθαν στην πόρτα του σπιτιού μου, σχεδόν ακάλεστοι, με την 1η  τους δισκογραφική δουλειά, «Είναι πολλά τα λεφτά…». Και λέω “ακάλεστοι” διότι δεν γνώριζα για την ύπαρξη τους μέχρι το καλοκαίρι του 2007 όπου την κυκλοφόρησαν. Δεν κρύβω δε να σας πω ότι με γέμισε θετικότητα, τόσο αυτή, όσο και οι live εμφανίσεις τους σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη.

Εν έτη 2009 η πόρτα ξαναχτυπά, αυτή την φορά με τη 2η δουλειά τους, την οποία είχατε την δυνατότητα να ακούσετε και να κατεβάσετε ελεύθερα μέχρι την στιγμή που θα έφτανε στα δισκάδικα.

«Το βιβλίο της ζωής» ανοίγουν οι IXTHEIS και επιμένουν στην ανανέωση και την πρόοδο σε σχέση με το παρελθόν τους. Ο ήχος τους, εμμένει στο ροκ, αλλά  έχει δυναμώσει τις ηλεκτρικές κιθάρες, οι συνθέσεις – ενορχηστρώσεις έχουν δουλευτεί για τα καλά, ενώ τα samples – πλήκτρα και εφέ τοποθετούνται χωρίς υπερβολές στο μουσικό τοπίο. Οι IXTHEIS έχουν δημιουργήσει πλέον την δική τους ηχητική σφραγίδα, κάτι το οποίο στον προηγούμενο δίσκο μετεωρίζονταν χωρίς να έχει πλήρως ολοκληρωθεί.

Εν προκειμένω δέκα τραγούδια εκ των οποίων τα 9 μιλούν ελληνικά και 1 αγγλικά, περιμένουν την ακρόασή μας. Το «All the magic», αν και αγγλόφωνο μας ξαφνιάζει με την μελωδικότητα και την ατμοσφαιρικότητα που μεταδίδει. Αν και είμαι υπέρ του ελληνόφωνου στίχου στην συγκεκριμένη περίπτωση ένα διαβολάκι μου ψιθυρίζει πως ίσως το να το γυρνούσαν στο αγγλόφωνο τους δίνει προοπτική.

Οι στίχοι μας μιλούν με λέξεις που κατανοούμε όλοι, για καταστάσεις, προβληματισμούς, βιώματα που συναντάμε καθημερινά. Όσο δε για τον τίτλο του δίσκου, θα τον αποκαλούσα εύστοχο, αφού προσδιορίζει πλήρως το περιεχόμενο του.

Με λίγα λόγια,  οι ΙΧΤΗΕΙS με «Το βιβλίο της ζωής» σίγουρα θα μεγαλώσουν το φανατικό κοινό, στο οποίο το rockap.gr βρίσκεται ήδη.

TrackList :
1)    Ράδιο διαφημίσεις στα f.m.
2)    Το βιβλίο της ζωής
3)    Στον βορρά
4)    Μην ενοχλείτε
5)    MARY
6)    Μη ρωτάς
7)    Το σημάδι
8)    Η ζάχαρη σκοτώνει
9)    All the magic
10)    Άλλες μέρες (Remix)

Οι “IXTHEIS” είναι:

Κωνσταντίνα Γαλάνη-Φωνή
Φώτης Παπασταύρου-Κιθάρες,Μουσική,Στίχοι
Ηλίας Κάτσιος-Μπάσο
Χρήστος Τατόγλου-Πλήκτρα
Γιώργος Μπαΐράμης-Τύμπανα

Επίσημη σελίδα : http://ixtheis.gr/

Νίκος Γραμμάτος