Με τη συντροφιά αγαπημένων προσώπων βρέθηκα Τετάρτη βράδυ κάπου ανάμεσα στου Ψυρρή και στο Μοναστηράκι και συγκεκριμένα στον αγαπημένο χώρο του s.i.x. Dogs για να ακούσουμε την ελληνική μπάντα Film.

Η ώρα έναρξης του live είχε προσδιοριστεί στις 22.30, φτάσαμε ωσάν Άγγλοι στο «ραντεβού» μας, παρόλα αυτά οι πρώτες νότες ακούστηκαν στις 23.30. Είχαμε άπλετο χρόνο να πιούμε 1 και 2 και 3 🙂 μπύρες μέχρις ότου, ο κόσμος που άραζε έξω να μεταφερθεί στο εσωτερικό του μαγαζιού.

Θα μπορούσα να πω ότι η τιμή του εισιτηρίου ήταν συμβολική μιας και τα 10 euros σε σχέση με το ό,τι επρόκειτο να ακούσουμε αποδείχτηκαν αν μη τι άλλο τζάμπα πράμα.

Στην σκηνή ανέβηκαν πρώτα τα τρία αγόρια της μπάντας, ο Κώστας Μπόρσης στα ντραμς, ο Δημήτρης Μπόρσης στο μπάσο, κιθάρα και φωνή και ο Μανώλης Ζαβιτσάνος στην κιθάρα. Το πρώτο κομμάτι που έπαιξαν ήταν το Airbus από τον τελευταίο τους δίσκο «Persona”. Αυτό αρκούσε για να αρχίσει να ζεσταίνεται ευχάριστα η ατμόσφαιρα στο όμορφο αλλά και ήσυχο σε γενικές γραμμές κοινό.

Ο χώρος συνέχιζε να γεμίζει ήπια τόσο όσο ώστε να μπορείς να λικνιστείς στις μελωδίες σαν πεταλούδα και να μπορείς να πιείς την μπύρα σου άνετα και όχι σαν μεταξοσκώληκας σε κουκούλι..

Είχε ήδη ανέβει πάνω η Εύη Κουρτίδου, την οποία βλέποντας την και ακούγοντας την ζωντανά επιβεβαίωσε το πόσο καλή επιλογή ήταν για φωνητικά στο γκρουπ. Ήρεμη δύναμη, comme il faut παρουσία σαν frontwoman μιας εναλλακτικής μπάντας. Μας άρεσε. Μας παρέσυρε με την φωνή της σε ταξιδάκια νοητά.

Σε πέντε τραγούδια κατά τη διάρκεια του live έκανε φωνητικά ο Δημήτρης Μπόρσης, ο οποίος ενώ σαν μουσικός αποδίδει καλά, σαν φωνή μας φάνηκε ή λίγο αγχωμένος ή λίγο «λιγότερος» από την εκτέλεση του στο στούντιο. Έχει όμως μία φρεσκάδα και μία ενέργεια που αποδεικνύεται απαραίτητη στη μπάντα.
Ο Μανώλης στην κιθάρα φαινόταν ίσως ο πιο άνετος σαν παρουσία  και ο Κώστας στα ντραμς ενεργειακά έκρυβε μικρά ηφαίστεια και το παίξιμό του ήταν χάρμα αυτιών.

Με το «SSS!” μας είπαν την πρώτη καληνύχτα και επανήλθαν με τρία κομμάτια για το encore. Το αγαπημένο και πολυαναμενόμενο «Berlin” αποτέλεσε και το κλείσιμο της βραδιάς. Μόνο που μετά το συγκεκριμένο κομμάτι θες κι άλλο..
Δύο ώρες γεμάτες καλή μουσική που φαίνεται ότι μπορεί να μιλήσει και στην ψυχή μας και αποδεικνύει ότι οι Film ξέρουν πού και πώς πατάνε, πού βρίσκονται και πού θέλουν και τους αξίζει να φτάσουν. Σαφώς και εύχομαι τα καλύτερα!
(Σε λίγο καιρό θα ταξιδέψουν Δανία για live, μακάρι να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν πολύ ψηλά!).

Υ.γ: Κώστα Μπόρση σε ευχαριστώ 😉

Playlist

AIRBUS
TMWTS
THE SLIP
AWAY TO SAY GOODBYE
RED SONG
CHECK IN
PRIVATE
FILTER
JOKULHLAUP
ALARM
HAPPY
RETROIC
PRINCE
SSS!

BEAST
THE MACHINIST
BERLIN