Οι 90 Μοίρες είναι μία ελληνόφωνη μπάντα που υπάρχει στη μουσική σκηνή της χώρας μας από το 2008. Μετά από αρκετά live’s στην Αθήνα μας παρουσιάζει το πρώτο της demo ως προπομπό μιας ολοκληρωμένης κυκλοφορίας στο απώτερο ελπίζω κοντινό μέλλον.

Αυτή η πρώτη τους ηχογράφηση περιέχει πέντε κομμάτια, ελληνόφωνα όπως προανέφερα, πατώντας σε φόρμες κυρίως συγκροτημάτων της δεκαετίας του ’90 αλλά και με επιρροές από την κλασική ελληνική rock περίοδο του ’70.

Παρατηρώ μία ποικιλομορφία στους ρυθμούς των κομματιών που μου αρέσει ιδιαίτερα, καθώς δεν ακολουθούν μία συγκεκριμένη πεπατημένη, αλλά εναλλάσσονται από κομμάτι σε κομμάτι.

Καθαρός και δυνατός ήχος, αρκετά ογκώδης, με πανέμορφα κιθαριστικά σολαρίσματα και μελωδικά φωνητικά. Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι θα μου άρεσε σε κάποια σημεία η φωνή να σκληραίνει περισσότερο, να τσιτώνει, να δίνει λίγη ένταση παραπάνω.

Οι στίχοι των κομματιών όπως και η μουσική τους δεν ακολουθούν ένα συγκεκριμένο ύφος ώστε να μονοπωλούν. Στα δύο πρώτα κομμάτια παρατηρώ μία πεσιμιστική διάθεση, μία κατάρρευση με κύριο θέμα την απόγνωση για την μη δυνατότητα μεταστροφής και ανατροπής της καθημερινής κατάστασης. Στα επόμενα δύο κομμάτια παίρνει μέρος ο έρωτας και η αγάπη, περικλείοντας συναισθήματα αντιφατικά, πότε χαράς, πότε φόβου, πότε ευτυχίας, πότε πόνου. Στο τελευταίο κομμάτι ως επίλογο μας δίνουν την ελπίδα που μένει πάντα ζωντανή και ξεπερνώντας τα εμπόδια μπορείς να νοιώσεις την πραγματική ζωή.

Συνοψίζοντας … οι 90 Μοίρες σε αυτή την πρώτη τους απόπειρα μας αφήνουν πολύ ωραία συναισθήματα και προσδοκίες για τον μέλλων. Με δουλίτσα και βελτίωση σε κάποιες λεπτομέρειες πιστεύω ότι θα μας ξανά απασχολήσουν σύντομα…

Χρήστος Σικαλίδης – φωνή
Κώστας Σμόνος – κιθάρα
Σωκράτης Χαρίσσης – μπάσσο
Σπύρος Γιανακάκης – ντραμς

Κείμενο : Αντώνης Δριβελόπουλος

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ