Αχ αυτή η δεκαετία του ’90, πόσο πολύ μας στιγμάτισε εμάς τους ελληνοφωνοροκάδες!! Δύο χρόνια πριν μας αφήσει οριστικά η δεκαετία του ενενήντα , σκάει μύτη ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος «Υδρογόνο 3 – Η3» (Bio), ο οποίος κυκλοφόρησε από την δισκογραφική εταιρία ΜΒΙ, η οποία εκείνα τα χρόνια έκανε φιλόδοξες προσπάθειες να αναδείξει το ελληνόφωνο ροκ και τα πήγε πολύ καλά.

Προσωπικά τον εν λόγο δίσκο τον έπιασα στα χέρια μου, μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού όπου ξεκινούσα τα βήματα μου και συγκεκριμένα μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή ενός συναδέλφου.

Ο πρώτος ήχος που γαργάλησε τα αυτιά μου, ήταν από το πρώτο τραγούδι του δίσκου ,το οποίο έγινε και το αγαπημένο μου… το «Μακριά από μένα», το οποίο σίγουρα πρέπει να έχω μεταδώσει εκατοντάδες φορές σε ραδιόφωνα και μαγαζιά.

Μακριά από μέναΣτίχοι : Γιώργος Μαυρομιχάλης, Μουσική : Βαγγέλης Μπάτρης

«Κι όλο φοβάμαι που τολμάω και πατάω
Σ’ ένα σκοινί που μπορεί και να σπάσει
κι όλο νιώθω πως βαδίζω χαμένος
σε μια πορεία που δεν έχω χαράξει»

Χμ… δεν έπρεπε να το κάνω τώρα αυτό, γιατί θα αδικήσω τα υπόλοιπα τραγούδια, τα οποία μουσικά και στιχουργικά συμπληρώνουν αντάξια τον δίσκο, ο οποίος αριθμεί 12 διαμαντάκια. Δώδεκα υπέροχα τραγούδια τα οποία ακούγονται από την αρχή μέχρι το τέλος, ασταμάτητα.

Μελωδικό ροκ, με έξυπνα ριφάκια και γεμίσματα, δείχνοντας ότι ενορχηστρωτικά οι Υδρογόνο 3 το έχουν, και μάλιστα πολύ!!

Οι στίχοι τους ταλαντεύονται ανάμεσα στον έρωτα, την μοναξιά, τις σκέψεις, τα βιώματα της καθημερινότητας, την φιλία και της μνήμης.

Ο Γιώργος Μαυρομιχάλης υπογράφει τους στίχους (εκτός του «Ταξίδι στο βυθό» που είναι του Βαγγέλη Μπάτρη) και παίζει ακουστική κιθάρα στο «Μακριά από μένα» και το «Μια ματιά», ο Βαγγέλης Μπάτρης στην ηλεκτρική – ακουστική κιθάρα και τα πλήκτρα, ο Γιώργος Λιακέας στο ηλεκτρικό μπάσο και τα φωνητικά και ο Ιάσονας Ζούμπος στα τύμπανα, κρουστά και σαξόφωνο στο «Μια ματιά».

Αν δεν έτυχε να αγοράσετε αυτό το διαμαντάκι, ή απλά το βλέπατε και το αγνοούσατε, αν πέσει στα χέρια σας έστω και πολλά χρόνια μετά, μην διστάσετε να το αποκτήσετε, όσο κι αν σας ζητήσουν, γιατί το ντεπούτο άλμπουμ των Η3 είναι και το μοναδικό, αφού η μπάντα για άγνωστους λόγους (φήμες λένε ότι ο τραγουδιστής είχε ένα ατύχημα με την μηχανή του, με αποτέλεσμα να χάσει κάποια δάχτυλα από το χέρι του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παίξει κιθάρα) σταμάτησε, τουλάχιστον δισκογραφικά.

Πριν 2-3 χρόνια τους είδαμε να κάνουν εμφάνιση στο myspace έχοντας φτιάξει το προφίλ της μπάντας, όμως δεν είδαμε κάτι νέο από αυτούς, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Θα περιμένουμε … !!!

Ευχαριστούμε για τον δίσκο που μας χαρίσατε.

Tracklist :

1. Μακριά από μένα

2. Μια ματιά

3. Μονόλογος

4. Η φωνή του αέρα

5. Ζω σε μια πόλη

6. Διαδρομές

7. Αργοπεθαίνω

8. Άνοιξη

9. Ταξίδι στο βυθό

10. Όλα είναι εδώ

11. Στους φίλους

12. Tabula rasa

Κείμενο : Νίκος Γραμμάτος