ΠΥΡΙΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ

Κείμενο: Αντώνης Δριβελόπουλος

Τα ΠΥΡΙΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ σχηματίστηκαν στις αρχές του 2003 από τέσσερις φίλους, έκαναν αρκετές πρόβες και ένα χρόνο περίπου μετά, κυκλοφόρησαν ένα cd-single με τέσσερα τραγούδια. Τα επόμενα χρόνια, συνεχίστηκαν οι πρόβες, έγιναν και κάποια live, και το 2006 μπήκαν στο studio για την ηχογράφηση ενός πιο ολοκληρωμένου album το οποίο κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά από την Live Records.

Η πρώτη δουλειά των ΠΥΡΙΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ, με τίτλο το όνομα του συγκροτήματος, περιέχει 11 κομμάτια. Από το πρώτο κιόλας άκουσμα γίνονται αντιληπτές οι επιρροές της μπάντας, από ’70s και ’80s rock. Παλιομοδίτικο λοιπόν rock, χωρίς αυτό βέβαια να είναι κακό και με στίχους που έχουν την αμεσότητα και την αθωότητα εκείνης της εποχής. Στα τραγούδια τους μας μιλάνε για τον έρωτα, την σημερινή στάση ζωής των ανθρώπων, την κατάχρηση εξουσίας, τα αδιέξοδα και την απόγνωση που οδηγεί η εποχή μας όσους δεν ασπάζονται τον σημερινό τρόπο ζωής.

Τα κομμάτια που ξεχωρίζουν από το cd, είναι το ‘Μαύρη ώρα’, ‘Fuck you’ και ‘ Το’ χω δει’.

Είναι μία πολύ αξιόλογη δουλειά, ιδικά για αυτούς που αγαπάτε το κλασικό ελληνόφωνο rock και αξίζει να βρίσκετε στην δισκοθήκη σας.

Τα ΠΥΡΙΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ είναι:

Λεωνίδας Παφιλιάρης – φωνή, κιθάρα

Σπύρος Ρομποτής – μπάσο

Μαρία Γαρυφαλάκη – κιθάρα

Ισίδωρος Θύμης – τύμπανα

Το cd τους μπορείτε να το προμηθευτείτε και μέσω της σελίδας τους, με χαμηλό αντίτιμο.

Band Website: www.pyrina-feggaria.gr

Myspace URL: www.myspace.com/pyrinafeggaria