Οι «ΠΛΗΝΘΕΤΕΣ» δημιουργήθηκαν το 1999 στα Χανιά της Κρήτης και από τότε η παρουσία τους στην τοπική ροκ μουσική σκηνή και η συμμετοχή τους σε μία σειρά από συναυλίες και φεστιβάλ τους έκανε γνωστούς σ’ ολόκληρη την Κρήτη. Ανάμεσα στις δεκάδες εμφανίσεις τους ξεχωρίζουν οι συναυλίες τους με κάποια από τα σημαντικότερα ονόματα της Ελληνικής ροκ σκηνής όπως οι «Socrates drunk the conium», τα «Διάφανα Κρίνα», ο Γιώργος Τσίγκος, οι ROT κλπ.

Μετά από πέντε χρόνια δουλειάς και δημιουργικής ενασχόλησης και πειραματισμού, μέσα από άπειρες πρόβες και ξενύχτια ποτισμένα από τον καπνό των τσιγάρων, την μυρωδιά της τσικουδιάς και τους ήχους της μουσικής κυκλοφορούν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο το όνομα τους το 2004 από την Wipe Out.

Με επιρροές από τα 60’s μέχρι σήμερα φιλτραρισμένες μέσα από την προσωπική αισθητική και τις κιθάρες να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο ο ήχος δένεται σ’ ένα σφιχτό σύνολο που άλλοτε αγγίζει τα όρια της ατμοσφαιρικής μπαλάντας και άλλοτε δυναμώνει, επιτίθεται και παρασύρει στα μονοπάτια της ροκ μουσικής, ντύνοντας ανάλογα τους στίχους και δημιουργώντας μέσα από τις αντιθέσεις και τις εναλλαγές ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Κορυφαία στιγμή του δίσκου, η μελοποίηση του ποιήματος «Χαμένα» της Μαρίας Πολυδούρη, της ποιήτριας που δέθηκε άρρηκτα με τον μεγαλύτερο σύγχρονο Έλληνα ποιητή τον Κώστα Καρυωτάκη.

Σήμερα οι Πληνθέτες συνεχίζουν με την ίδια σύνθεση στα μέλη της μπάντας και την προσθήκη μιας κιθάρας ακόμα.(Μηνάς Μητσοτάκης . ατυχής συνωνυμία J). Εδώ και καιρό ετοιμάζουν το δεύτερο cd τους με 12 κομμάτια μεταξύ των οποίων δύο διασκευές έκπληξη.

Έχουν αποκτήσει τον δικό τους χώρο στην έδρα τους τα Χανιά (studio – προβάδικο), εμφανίζονται σε live αραιά και που.

Πειραματίζονται σε νέους ήχους και γενικότερα προσπαθούν, σε δύσκολες συνθήκες που έχει η επαρχία, να έχουν παρουσία και φωνή!

Στο διαδίκτυο τους ΠΛΗΝΘΕΤΕΣ μπορείτε να τους συναντήσετε στις παρακάτω διευθύνσεις:

http://www.myspace.com/plinthetes

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ