Ο Νίκος Ξαρχάκος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Γράφει ο ίδιος τους στίχους και τη μουσική. Έντονα ανήσυχος και πάντα δημιουργικός, ξεκίνησε το ταξίδι του συμμετέχοντας στη μουσικοθεατρική ομάδα «Ξου Κακά» καθώς και στην παράσταση της Λίνας Νικολακοπούλου «Τις νύχτες μπαίνεις στα όνειρά μου».

Το 2013, μας παρουσίασε την πρώτη του, ανεξάρτητη, δισκογραφική δουλειά με τ’όνομα “Σα μικρό παιδί”. Το Δεκέμβρη του 2015 το τραγούδι του “Παλιάτσος και τρελός” συμπεριλήφθηκε στη συλλογή της Final Touch “Το νέο ελληνικό ροκ”. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί το τραγούδι του  “Κάντε μου τη χάρη” με τη φωνή του Δημήτρη Μήλα ενώ συνεργάζεται και με τον Βασίλη Καρρά για το τραγούδι “Μια ώρα αρχύτερα”.

Το 2017 κυκλοφορεί από την Spider Music το EP με τίτλο Δρόμος, όπου περιέχει το ομότιτλο τραγούδι καθώς και το “Εγώ μ’εσένα” και “Κρυφτό στα κύματα” σε μουσική σύνθεση και στίχους του ίδιου. Το 2018 κυκλοφορεί το τραγούδι “Κακές συνήθειες” με τη Βίκη Φωτοπούλου. Το 2019 συνεργάζεται με την Ζωή Βεργάκη για το τραγούδι “Ένα γιατί και ένα ίσως” ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφορεί ντουέτο με τη Μάρθα Μορελεόν και το τραγούδι “Ανάσα του κόσμου”. Το Σεπτέμβρη του 2020 κυκλοφορεί το τραγούδι “Η βόλτα” με τη φωνή της Κατερίνας Μακαβού. Το 2022 μας παρουσιάζει το τραγούδι “Νάνι” και το 2023 το “Έξω από το σπίτι σου”.

 

link για “Έξω από το σπίτι σου”

https://nikosxarhakos.hearnow.com/

 

Internet links

https://open.spotify.com/artist/2JNl3kkg6lTaILsUBAjzBp

https://www.facebook.com/xarhakos.nikos/

https://www.youtube.com/channel/UCV1YA9HOLQebSzpwVCfTgHg

https://www.instagram.com/nikos.xarhakos/?hl=en