Ο Μάνος Τρυπιάς, ο τραγουδοποιός με τους βιωματικούς στίχους και τις αυθεντικές ροκ και έντεχνες συνθέσεις, μας παρουσιάζει το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ που έχει τίτλο “Φράχτες & Σύνορα”. Ένα δεμένο σύνολο τραγουδιών, που περιέχει πτυχές του εαυτού του, συνθέσεις και στίχους που αντανακλούν τον δικό του μουσικό κόσμο.

Ξεχωριστή στιγμή σε αυτό το τόσο όμορφο μουσικό ανθολόγιο είναι το τραγούδι “Παιδιά στην Πλατεία”, μια συνεργασία με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη της κρητικής παράδοσης Γιώργο Στρατάκη, συμμετέχει το παιδικό τμήμα του φωνητικού συνόλου “ΦΩΝΩΔΙΑ” και αποτελεί το 2¤ ραδιοφωνικό single. Την μουσική και τους στίχους στο “Παιδιά στην Πλατεία” έχει γράψει ο Σάκης Σακελλαρίδης, ένα ευαίσθητο τρυφερό τραγούδι, το οποίο κατακρίνει τον κόσμο των μεγάλων, που ασκεί συνεχώς κριτική κουνώντας το δάχτυλο στη νέα γενιά. Απευθύνεται στις ζωντανές νεανικές ψυχές που μονάχα μέσα από τα οράματα και την καθαρή ματιά τους μπορεί να υπάρξει η πολυπόθητη ελπίδα!

Το album “Φράχτες & Σύνορα” αποτελεί για τον Μάνο Τρυπιά μια τεράστια προσπάθεια και δικαίωση των ονείρων του, αλλά και μια αξιόλογη και ξεχωριστή συλλογή τραγουδιών που δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και αγάπη για την μουσική. Εκτός από το ομότιτλο τραγούδι που αγαπήθηκε ήδη από τα ποιοτικά ραδιόφωνα, αλλά και το νέο ραδιοφωνικό single “Παιδιά στην Πλατεία”, το album εμπεριέχει άλλες 8 εξαιρετικές συνθέσεις: την έντονα συναισθηματική μπαλάντα “Φερνάντο”, το “Φιλοθεάμον Κενό”, οπού θα συναντήσουμε επαναστατικό στίχο και έντονα ροκ ηχοχρώματα.
Συνεχίζουμε σε παρόμοιο ροκ ύφος με την μπαλάντα “Μόνοι”, περνάμε σε country rock 80s μελωδίες στο “Μπατίρης Καιρός” μια συνεργασία με τον Μιχάλη Βόλακα.
Προχωράμε δυναμικά με το ατμοσφαιρικό ροκ “Πάντα Θα Με Χάνεις”, τα ρυθμικά κοινωνικά αιχμηρά τραγούδια “Πελάτες του Θανάτου” και “Θύτης” και το μουσικό μας ταξίδι ολοκληρώνεται με την υπαρξιακή ερωτική μπαλάντα “Μαρία”.

Δείτε στο YouTube το Lyric Video του τραγουδιού “Παιδιά στην Πλατεία”, συμμετέχει ο Γιώργος Στρατάκης:

Track list “Φράχτες & Σύνορα” Album
1. Φερνάντο
2. Φιλοθεάμων Κενό
3. Μόνοι
4. Φράχτες και Σύνορα
5. Μπατίρης Καιρός
6. Πάντα Θα Με Χάνεις
7. Πελάτες Του Θανάτου
8. Θύτης
9. Μαρία
10. Παιδιά Στην Πλατεία

Ο Μάνος Τρυπιάς με το ντεμπούτο άλμπουμ του μας παρακινεί ότι στο χέρι μας είναι να σπάσουμε τόσο τους φράχτες όσο και τα σύνορα άμα το επιθυμούμε, είτε να τους αφήσουμε για να κάνουμε ένα κύκλο γύρω από τις συνήθειες μας και να νιώσουμε ασφαλείς.

Buy/Stream here:
Spotify: https://spoti.fi/43RQ8xj
iTunes/Apple Music: https://apple.co/3AjxVLA
Deezer: https://bit.ly/3Agj5p5
Amazon Music: https://amzn.to/3KNqbWY