Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή αναδύθηκε το καλοκαίρι του 2006. Είναι ένα πολυμελές ωδικό κήτος ηλεκτροακουστικής Folk-Soul Rock, αλλά και ένα «υποβρύχιο», ελληνόφωνο μουσικό όχημα έκφρασης, με έμφαση στα διηγηματικά τραγούδια, στις συμφωνικές ενορχηστρώσεις, στον εναγκαλισμό του απρόσμενου και στην αφοσίωση στο ομαδικό πνεύμα.

Τα τραγούδια της ταξιδεύουν τον ακροατή στα ηχοχρώματα των Waterboys, των Arcade Fire, του Bruce Springsteen, του Dave Matthews και του Paul Weller, αλλά και στην τραγουδοποιία του Βαγγέλη Γερμανού, του Δήμου Μούτση και του Θανάση Παπακωνσταντίνου, με όλα τα παραπάνω να αποτελούν ισχυρές δημιουργικές της επιρροές. Με τσέλα και βιολιά, τρομπέτες, σαξόφωνα και τρομπόνια, αλλά και την ισχυρή παρουσία της ακουστικής κιθάρας σαν βάση των συνθέσεών της, η εμπειρία της συνάντησης με τη Φάλαινα γίνεται, αν μη τι άλλο, μελωδικά και κυματομορφικά συναρπαστική.

Έχει εμφανιστεί σε πολλές γνωστές μουσικές σκηνές και σε φεστιβάλ της Αθήνας και της περιφέρειας, και κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, την «Ορχήστρα στο Βυθό», τον Οκτώβριο του 2010, στη δισκογραφική της ετικέτα «Πλαγκτόν» (Plankton Music). Στο εν λόγω άλμπουμ, βρίσκεται και το Τραγούδι του Μήνα (Δεκέμβριος 2010) με τίτλο «Ανθρώπινος Πυρσός», σύμφωνα πάντα με το ενημερωμένο μουσικό portal www.jumpingfish.gr!

Η Μητέρα Φάλαινα Τυφλή είναι:

Διαμαντής Διαμαντίδης – Κιθάρα / Φωνή

Τζωρτζίνα Κοκκινάκη – Βιολί / Φωνή

Μιχάλης Κραουνάκης – Σαξόφωνο

Κώστας Αδαμόπουλος – Πιάνο / Πλήκτρα / Φωνή

Μυρτώ Γουζίου – Βιολοντσέλο

Λάμπης Μητσιάκης – Τρομπόνι / Μαντολίνο

Ειρήνη Συσκάκη – Βιολί

Λευτέρης Βαρθάλης – Ηλεκτρικό μπάσο

Σωτήρης Πέπελας – Τρομπέτα

Βαγγέλης Παρασκευαΐδης – Τύμπανα

www.falaina.gr