Οι Μάσκες σχηματίστηκαν το 1993 στη Θεσσαλονίκη. Το 1995 κυκλοφόρησαν  από την Αno Κato Records τον πρώτο τους δίσκο «Μάσκες». Δίσκος που τους έκανε γνωστούς στο ευρύ κοινό, με κομμάτια όπως ‘Το καράβι του Νότου’, το ‘Σάββατο 31 Οκτώβρη’ και το ‘Τέλος εποχής’ να κάνουν μεγάλη επιτυχία.

Με την ίδια σύνθεση και από την ίδια εταιρεία το 1996 κυκλοφορούν ένα single με τίτλο «Όλα περνούν». Το 1997, ο Νίκος Ιωακειμίδης μαζί με τον Άκη Κατσουπάκη βγάζουν ένα προσωπικό τους άλμπουμ με τον τίτλο «Zήλιον», που δεν απείχε πολύ από τον γνώριμο ήχο των Μάσκες, αλλά ήταν σε πιο ακουστική μορφή.

Το 1998 από την ΑΝΟ ΚΑΤΟ πάντα, οι Μάσκες κυκλοφορούν το άλμπουμ με τίτλο «Κάθε δεύτερο λεπτό». Το 2000, αυτή τη φορά από την Minos EMI κυκλοφορούν ένα single με τίτλο «Σχέδιο με βροχή και το 2002 από την ίδια εταιρία, τον τελευταίο τους δίσκο με τίτλο «Γέφυρες στις ταράτσες» το οποίο περιείχε καινούργια τραγούδια αλλά και κάποια από παλιότερες δουλειές σε διαφορετικές εκτελέσεις.

Έπαίζαν εναλλακτικό μελωδικό rock, ελληνόφωνο.

Οι Μάσκες ήταν σίγουρα μία από τις μπάντες που σημάδεψαν την δεκαετία του ’90 κάνοντας μια πολύ καλή πορεία, και αφήνοντας πίσω τους αρκετά ωραία τραγούδια για να τους θυμόμαστε.

Οι Μάσκες ήταν:

Νίκος Ιωακειμίδης – φωνή, κιθάρες, τζουράς
Άκης Κατσουπάκης – πιάνο, keyboards, κρουστά
Χρήστος Κλάρος – μπάσο
Πάνος Τόλιος – τύμπανα, κρουστά