Δημιουργήθηκαν στα Βριλήσσια το καλοκαίρι του 1989, από το συνθέτη και κιθαρίστα Δημήτρη Κατή, ο οποίος το ’87 είχε κυκλοφορήσει το συμφωνικό lp “Δωριείς-Επιστροφή Στη Γη” από τη “Polydor”. Το σχήμα με το οποίο έπαιξε για το δίσκο, μαζί με κάποιους ακόμα μουσικούς, ονομάστηκαν “Εξόριστοι”.

Η σύνθεσή τους ήταν Χρήστος Αβράμης φωνή, Δημήτρης Κατής κιθάρα, Μιχάλης Ζαγοραίος κιθάρα, Νίκος Μάσσιος μπάσο, Τάκης Κυριαζής πλήκτρα και Πάνος Βασιλόπουλος τύμπανα. Στα τέλη του ’89 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους, ομότιτλο, δίσκο από την “EMI”, με ελληνικό στίχο και epic metal μουσική, σε παραγωγή του Μάνου Ξυδούς. Το ’91 έβγαλαν το δεύτερο lp τους, με τίτλο “Δεκαεννιά”, από την “EMI”. Σε αυτό το δίσκο η σύνθεσή τους, εκτός του Κατή, Βασιλόπουλου και Αβράμη, ήταν οι Γιάννης Ζαχαρόπουλος μπάσο και Θανάσης Ζαχαρόπουλος πλήκτρα. Την ίδια χρονιά το κομμάτι τους “Κάνω Μια Ευχή” μπήκε στη συλλογή των “EMI”, “Polygram” και “Virgin” με τίτλο “Classic Metal Ballads”. Αυτό το διπλό lp ήταν παραγωγή της ΕΤ1 και της εκπομπής “Metalmania” που παρουσίαζε ο Κατής. Το ’92 κυκλοφορούν τον τρίτο τους δίσκο με τίτλο “Ο Λυτρωτής” από την “Harvest” της “EMI”. Και σε αυτόν το δίσκο υπήρχαν αλλαγές στη σύνθεσή τους. Τον Αύγουστο του ’94 συμμετέχουν στο μεγαλύτερο διαβαλκανικό rock φεστιβαλ στη Σερβία, το “Gitariada”, με συγκροτήματα από όλη την Ευρώπη. Τα κομμάτια από το live βγαίνουν από την “Harvest” την επόμενη χρονιά, σε cd με τίτλο “Εξόριστοι στη Σερβία-live”. Το ’96 η “Harvest” κυκλοφορεί το cd “Εξόριστοι-Συλλογή” με δώδεκα κομμάτια τους. Το ’97 ο Κατής κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του δίσκο, το ορχηστρικό cd “Night On The Murs” από την ίδια εταιρεία. Τον επόμενο χρόνο οι “Εξόριστοι” βγάζουν το cd “Η Γενιά Των Αρίστων” από την “Harvest” και λίγο μετά η μπάντα διαλύεται.

Από τη μπάντα όλα αυτά τα χρόνια πέρασαν και συνεργάστηκαν πάρα πολλοί μουσικοί. Στα φωνητικά ο Σπύρος Παπαδόπουλος, στα πλήκτρα η Μαίρη Τασούλη, στο μπάσο οι Χάρης Γερουλάκης και Σπύρος Κοντάκης, στα τύμπανα οι Κώστας Καντζαλίδης, Μπάμπης Λεοντιάδης και Αντώνης Ασπρόπουλος. Το ’00 ο Κατής κυκλοφορεί το cd “Πύρινη Πορεία”, ένα ορχηστρικό album με στίχους και κείμενα του πατέρα του, Κώστα Κατή, και αφήγηση από τον ηθοποιό Χρήστο Τσάγκα. Αργότερα το ίδιο cd κυκλοφόρησε και στην Ευρώπη με αγγλικούς στίχους, με τους James Edwards φωνή και Joe Lamachia αφήγηση. Το ’05 ο Κατής φτιάχνει τους “Dem Katis” μαζί με τους Νίκο Μάσσιο μπάσο, Μιχάλη Κοντογιώργη κιθάρα, Στέλιο Καρπαθάκη φωνή και Μιχάλη Χριστίδη τύμπανα και κυκλοφορούν ένα demo με πέντε κομμάτια. Αυτό το εγχείρημα δεν πέτυχε, έτσι ο Κατής ξαναφτιάχνει τους “Εξόριστους” με τους οποίους κυκλοφορεί το ’06 το cd “Wrath of Zeus” από την ελληνική “Cult Metal Classics”. Η πολυεθνική σύνθεσή τους πλέον είναι Stuart Cook φωνή, Χάρης Γερουλάκης μπάσο, Βασος Βασιλείου πλήκτρα και Masa Mizunuma τύμπανα. Το ’10 η σύνθεση της μπάντα αλλάζει πάλι και είναι εκτός του Κατή οι Χρήστος Αβράμης φωνή, Μπάμπης Λεοντιάδης τύμπανα, Φίλιππος Μοδινός μπάσο, Θανάσης Ζουρνής πλήκτρα και Θανάσης Παπαβασιλείου κιθάρα.

Μέλη
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΒΡΑΜΗΣ [ΦΩΝΗ] ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΗΣ [ΚΙΘΑΡΑ]
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ [ΚΙΘΑΡΑ] ΘΑΝΑΣΗΣ ΖΟΥΡΝΗΣ [ΠΛΗΚΤΡΑ]
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΟΔΙΝΟΣ [ΜΠΑΣΟ] ΜΠΑΜΠΗΣ ΛΕΟΝΤΙΑΔΗΣ [ΤΥΜΠΑΝΑ]

https://www.facebook.com/pages/EXORIS%CE%A4OI-%CE%95-%CE%9E-%CE%9F-%CE%A1-%CE%99-%CE%A3-%CE%A4-%CE%9F-%CE%99-/142307948012
http://www.myspace.com/demetrioskatis
http://www.katismusic.com

Κυκλοφορίες
1.ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ [1989 – LP]
2.ΔΕΚΑΕΝΝΙΑ [1991 – LP]
3.Ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ [1992 – LP]
4.LIVE IN SERVIA [1995 – LP,CD]
5.ΣΥΛΛΟΓΗ [1996 – CD]
6.Η ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ [1998 – CD]
7.WRATH OF ZEUS [2006 – CD]

Συμμετοχές
1.CLASSIC METAL BALLADS [1991 – 2 LP]
2.30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΚ [2008 – 4 CD]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ