Οι Δυτικός Άνεμος δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 1994 στη Θεσσαλονίκη και από τότε δεν έχει αλλάξει η σύσταση των τεσσάρων μελών του συγκροτήματος.

Μέχρι σήμερα εμφανίζεται σε μουσικούς χώρους της πόλης, ενώ παράλληλα δίνει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα (περίπου 500) με κύρια χαρακτηριστικά τον δεμένο ήχο, την άρτια σκηνική παρουσία, και την άμεση επικοινωνία με τον κόσμο.

Το πρόγραμμα κάθε συναυλίας περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από ένα ευρύτερο φάσμα της ελληνικής και διεθνούς ροκ μουσικής σκηνής που μαζί με τα τραγούδια του συγκροτήματος συνθέτουν το παζλ μιας πραγματικά αξέχαστης μουσικής βραδιάς.

Πριν από περίπου ένα χρόνο (2006) ο Δυτικός Άνεμος κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά «Μια φωνή που ταξιδεύει». Περιέχει 11 ελληνόφωνα τραγούδια που κινούνται γύρω από το φάσμα της rock. Υπάρχουν τραγούδια και με γυναικεία αλλά και με αντρικά φωνητικά. Χαρακτηριστικό είναι ο καθαρός, δεμένος και δυνατός ήχος και γενικά η πολύ καλή παραγωγή του album. Τα τραγούδια ταλαντεύονται μεταξύ ερωτικού και κοινωνικού στίχου, με τον τρόπο έκφρασης να θυμίζει την αθώα πλην εκρηκτική ελληνική rock σκηνή της δεκαετίας του ’70, εκτελεσμένα με πιο μοντέρνες φόρμες. Επίσης συναντάμε και μία διασκευή, του κλασικού τραγουδιού του Σταύρου Ξαρχάκου, «Αυτόν τον κόσμο τον καλό».

Συνοπτικά, το «Μια φωνή που ταξιδεύει», είναι μια πολύ αξιόλογη προσεγμένη δουλειά, και με την δικιά μας αλλά και με την δικιά σας στήριξη, θα μπορέσει να ακολουθήσει την πορεία που της αξίζει.

Η δεύτερη δισκογραφική δουλειά έχει τίτλο “Άσε τον κόσμο να γυρίζει” και κυκλοφόρησε το 2013.

Οι Δυτικός Άνεμος είναι:

Γεράσιμος Καριπιάδης (Φωνή, Κιθάρα)

Στέφανος Δημητρόπουλος (Μπάσο)

Νίκος Μωυσίδης (Τύμπανα)

 

https://www.facebook.com/DytikosAnemos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ