Graphic2Αυτή είναι η τρίτη δουλειά που ηχογραφεί και κυκλοφορεί ο Νίκος Μεργιαλής μαζί με την μπάντα του, τους Μουσικούς Ιχνηλάτες. Η αρχή είχε γίνει το 2008 με το «Είμαι ότι δεν είμαι», ακλούθησε το «Άρχισε να φυσά» το 2011 και τον Δεκέμβρη του 2015 κυκλοφορεί το «Ζωής ημερολόγια».

Ένας δίσκος με 10 τραγούδια, ο οποίος περιέχει καλοδουλεμένες συνθέσεις και ερμηνείες, με στίχους που πατάνε πάνω σε κοινωνικά – πολιτικά θέματα, αλλά και με το ερωτικό στοιχείο να δηλώνει παρόν. Υπάρχουν 2 μελοποιημένα ποιήματα από την ποιητική συλλογή της Μαρίας Παναγιωτίδου «Εικονοπλασίες», όπως επίσης και οι φιλικές συμμετοχές του Βασίλη Καζούλλη, Γιάννη Μήτση (Τα Ξύλινα Σπαθιά) και Παναγιώτη Μπερλή (Διάφανα Κρίνα).

Από τον δίσκο δεν λείπουν τόσο τα χαλαρά έντεχνα ακούσματα, αλλά και τα πιο ρυθμικά ροκ τραγούδια που αναγκάζουν την κιθάρα να βρωμίσει και να ανεβάσει τα ντεσιμπέλ. Οπότε οι λάτρεις του έντεχνου όσο και του ροκ, θα βρουν τραγούδια να αγαπήσουν σε αυτή την δουλειά, καθώς όλα είναι καλοδουλεμένα και έχουν να προσφέρουν πράγματα στον ακροατή. Προσωπικά ξεχώρισα τα τραγούδια: «Αν», «Ζωής ημερολόγια», «Άρρωστη πόλη», «Είναι όλα φεύγα» και «Γίνε φωτιά», χωρίς να σημαίνει ότι τα υπόλοιπα περνάνε απαρατήρητα.

Η δουλειά κυκλοφορεί σε cd από την «Μικρός Ήρως» και να δώσω τα εύσημα για το artwork που συνοδεύει τον δίσκο.

Νίκος Γραμμάτος

 

Τα τραγούδια:

1) Αν
2) Ζωής ημερολόγια
3) Μ’ ένα ζεϊμπέκικο
4) Φόβος
5) Ερημιά
6) Άρρωστη πόλη
7) Είναι όλα φεύγα
8) Τα σχοινιά
9) Έχω σημάδι
10) Γίνε φωτιά

Σύνδεσμοι:

Facebook

http://www.ixnhlates.gr/