Τους High Voltage Activity δεν τους ήξερα μέχρι προ ημερών που μου ήρθε αυτό το mini cd τους. Να πω την αλήθεια μου, από το όνομα της μπάντας δεν συγκινήθηκα, με ξένισε και για αυτό δεν μπήκα στην διαδικασία ακρόασης του τόσο γρήγορα όπως κάνω με άλλα album. Λάθος μου….

Τα παλικάρια ξέρουν μουσική και αυτό φαίνεται από τις πρώτες κιόλας νότες. Αναζήτησα να βρω κάποια πράγματα στο διαδίκτυο αλλά πέραν του μικρού βιογραφικού τους που υπάρχει στην σελίδα τους δεν βρήκα κάτι άλλο καθώς πρόκειται για νέα μπάντα που μόλις πέρυσι δημιουργήθηκε. Παρ’ όλα αυτά από τις φωτογραφίες δεν είναι και πιτσιρικάδες οπότε δικαιολογείτε ο ήχος που άκουσα.

«Ο  Ταξιδιώτης του χρόνου» λοιπόν είναι η πρώτη τους δουλειά και περιέχει τέσσερα ελληνόφωνα κομμάτια.  Η βάση τους μουσικά είναι η rock την οποία εμπλουτίζουν με στοιχεία από funky, blues, jazz και progressive. Πέρα των κλασικών οργάνων υπάρχει συμμετοχή βιολιού και πιάνου τονίζοντας κάποια ιδιαίτερα ηχοχρώματα στο όλο σύνολο.

Σαν επιρροές τους μου έφεραν στην θύμησή μου καλλιτέχνες και μπάντες της κλασικής ελληνικής rock περιόδου των 70’s και 80’s όπως τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τους Πελόμα Μποκιού, τον Λήτη και τον Σταμάτη Μεσημέρη.

Οι στίχοι τους άλλοτε πεσιμιστικοί άλλοτε αισιόδοξοι ασχολούνται με κοινωνικά θέματα αλλά και με τον έρωτα και την αγάπη με έναν ιδιαίτερο ρομαντισμό. Χαρακτηριστικό των στίχων τους είναι η ικανότητα που έχει να μας δημιουργεί εικόνες.

Τα φωνητικά μεστά και μετρημένα σωστά, δεν ξεφεύγουν πουθενά από το μουσικό κομμάτι.

Συνοψίζοντας θα πω ότι πρόκειται για μία καταπληκτική δουλειά, άρτια μουσικά και στιχουργικά Μακάρι τα κομμάτια τους να ακουστούν γιατί αξίζουν.

Παίδες σας βγάζω το καπέλο…

Κείμενο: Αντώνης Δριβελόπουλος