Όταν το 2003 οι Σαν Γριά έκαναν την εμφάνιση τους στο ελληνόφωνο ροκ στερέωμα με τον πρώτο τους ολοκληρωμένο ομότιτλο δίσκο από την Side Two Records, κάποιοι έτρεξαν εσπευσμένα να το κατακρίνουν… Ακούσαμε να λένε για κάκιστη φωνή, για κακή αντιγραφή άλλων συγκροτημάτων και γενικά η μουσική της μπάντας τους θύμιζε το κακό παρελθόν της ελληνόφωνης ροκ σκηνής. Μετά από 7 χρόνια, μέσα από το χρονοντούλαπο, ήρθαμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και  να βάλουμε κάποια  πράγματα στη θέση τους…

Τους Σαν Γριά τους συναντήσαμε πρώτη φορά το 2000 όταν είχαν συμμετάσχει με 3 τραγούδια στη συλλογή «Must Rock Χαλαστές» της FM Records. Δείχνοντας απ’ την αρχή πολύ καλά δείγματα γραφής μας κέρδισαν με την εκκεντρική φωνή τους, με τις δυνατές κιθάρες αλλά και με τους στίχους που αξίζουν την προσοχή μας. Με τον Σπύρο Κατσίκι στην φωνή και στην κιθάρα έχοντας τον πρώτο λόγο στο συγκρότημα γράφοντας τη μουσική και τους στίχους, να προσπαθεί να μας περάσει στη δική του μουσική διάσταση. Πρόκειται για μια δεμένη μπάντα η οποία αγαπάει αυτό που κάνει και αυτό φαίνεται από το τελικό αποτέλεσμα.  Αν δεν είναι αυτό καλό ελληνόφωνο rock τότε το παιχνίδι το έχουμε χάσει και όπως λένε και οι Σαν Γριά «πέτα ψηλά να δεις μιζέρια χαμηλά…».

Το cd αποτελείται από 11 κομμάτια +1 κρυφό στα οποία βρίσκεται διάχυτη η rock ενέργεια με τα ατμοσφαιρικά riffs να σε ταξιδεύουν και τις όμορφες πινελιές των μπασογραμμών να συντονίζουν τους παλμούς μας. Έκπληξη στη δουλειά αυτή είναι η συμμετοχή του Άρη Ζαρακά (Magic De Spell, Ρόδες) στο remix «ήρθε ο καιρός».

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 1999 και ήταν ιδιαίτερα ενεργό σε live εμφανίσεις αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν χαθεί τα ίχνη του. Αν ποτέ πάρει το μάτι σας σε κάποιο δισκάδικο η ακόμα και στο internet τους Σαν Γριά δώστε τους μια ευκαιρία, την αξίζουν. ..

Τα Τραγούδια:
1.ήρθε ο καιρός
2.πέτα ψηλά
3.νευρικός εραστής
4.σαν γριά
5.να μου πεις
6.γεννιέμαι ξανά
7.ποια λογική
8.ψευδαισθήσεις
9.πάνω απ΄ τον φόβο
10.είναι σωστό
11.ήρθε ο καιρός(miχ)

Κείμενο: Αντρέας Σεϊντής