ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ – Βιογραφικό

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 από τον Στέλιο Φωτιάδη ,τον Ιπποκράτη Εξαρχόπουλο και την Chris King. Η Δέσποινα Γλέζου προστέθηκε στο group τον Αύγουστο του 1972 με την συμφωνία να παραμείνει στο συγκρότημα μόνο δύο μήνες, ώστε να λάβουν μέρος στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Έχοντας μια προϊστορία η Δ.Γλέζου στο ελληνικό rock τραγούδι από το 1967, όπου συνεργάστηκε με τον Γιώργο Ρωμανό, τον Διονύση Σαββόπουλο, τα Μπουρμπούλια, και είχε εμφανιστεί στο ιστορικό rock club ”Κύτταρο” μαζί με τους SOCRATES και τους ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ, ενώ κάποια στιγμή υπήρξε και μέλος των POLL .

Το 1972 με το τραγούδι ”Δώσ’ μου το χέρι σου”, παίρνουν μέρος στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και κερδίζουν το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου συνθέτη και εκτελεστή .

Το single που κυκλοφόρησε γνώρισε μια ευρεία εμπορική αποδοχή, πουλώντας μέσα σε ένα μήνα εννιά χιλιάδες αντίτυπα. Έπειτα από αυτήν την επιτυχία η Δ.Γλέζου παραμένει στο συγκρότημα μέχρι το 1975. Το 1974 αποχωρούν ο Ιπποκράτης Εξαρχόπουλος και η Chris King και αντικαταστάθηκαν από την Ρένα Παγκράτη και τον Μιχάλη Λαμπρόπουλο.

Το συγκρότημα συνεχίζει και εμφανίζεται σε διάφορους χώρους όπως το club ΕΛΑΤΗΡΙΟ μαζί με τους SOCRATES και τα ΑΝΑΚΑΡΑ.

Μετά από λίγους μήνες το συγκρότημα διαλύεται…

Οι Νοστράδαμος ήταν:
– Στέλιος Φωτιάδης (μπάσο- φωνή)
– Δέσποινα Γλέζου (φωνή- κιθάρα)
– Ιπποκράτης Εξαρχόπουλος ”Τσάρλι” (κιθάρα- φωνή)
– Chris King(φωνή)

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

ALMBUMS
ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ (1972)

SINGLES(45άρια)
ΔΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ/ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (1972)
ΜΑΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ/ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ (1973)
ΗΤΑΝ ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΙΔΙΑ/ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΓΙ’ΑΥΤΟΥΣ (1973)
ΦΙΛΕ ΜΟΥ/ΤΟ ΠΑΙΔΙ (1973)
ΟΝΕΙΡΟ/ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΩ (1974)
ΕΛΑ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ/ΧΛΩΜΟ ΦΕΓΓΑΡΙ (1974)
ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ/Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΟΥΒΟΣ (1974)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ