Οι “Μόνο Γυμνό” ξεκίνησαν την πορεία τους στις αρχές του 1998, με ιδρυτή των Νεκτάριο Θεοδώρου. Κάτω από δύσκολες συνθήκες το συγκρότημα παρέμεινε ζωντανό και με αρκετές συναυλίες στο ενεργητικό του.

Το Μάιο του 04 άρχισε να ηχογραφεί την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Λόγια Του Γερού Μην Ακούς, Μα Μην Τα Ξεχάσεις”, το οποίο κυκλοφόρησε τoν επόμενo χρόνο από την “Live Music”. Τα μέλη του συγκροτήματος είναι Νεκτάριος Θεοδώρου φωνή και κιθάρα, Ντίνος Τσακίρης τύμπανα, Παναγιώτης Μαθηκολώνης κιθάρα, ‘Αγγελος Γκούφας μπάσο, Δημήτρης Παύλου τσέλο και Γιώργος Κάγκαρης ακορντεόν. Από το γκρουπ έχουν περάσει και οι Γιώργος Φιλικόζης φλάουτο, Δημήτρης Σαββόπουλος πλήκτρα και Βαγγέλης Τσουκνάκης μπάσο.

“Η μπάντα υποστηρίζει ένα σύνολο πραγμάτων. Μία μπάντα που σερβίρει το λόγο και την μουσική της, χρησιμοποιώντας έναν ιδιαίτερα αλληγορικό τρόπο. ΜΟΝΟ ΓΥΜΝΟ είναι τα γεγονότα που καθημερινά ξεπηδάνε μπροστά μας. Καταστάσεις καλές και άσχημες. Είναι, εγώ, εσύ, αυτός, όλοι μας. ‘Ολοι αυτοί που βλέπουμε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι στη ζωή μας. Χωρίς ψεύτικα δάκρυα και χαμόγελα. Αυτοί που θυμώνουμε με ότι μας ενοχλεί. Που ερωτευόμαστε. Που αγαπάμε τα όμορφα κι αυτό μας αρέσει. Αυτοί που επιμένουμε να σκεφτόμαστε ελεύθερα. Είναι βιώματα, στάμπες στις δικές μας καρδιές. Στις δικές σας. Αυτό είναι το ΜΟΝΟ ΓΥΜΝΟ. Και δεν είναι μόνο άποψη. Είναι ROCK.”

Δισκογραφία:
1.ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ., ΜΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ [2008 – CD]
2. ΤΥΦΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ [2011 – SINGLE]
3. ΔΙΚΗ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ, ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΦΩΤΙΑ [2011 – CD]

4.Ανοίξτε τις πόρτες [2012]

5.  Δεν είμαστε νούμερα ρε, είμαστε άνθρωποι [2014]

6. Μια πληρωμένη απάντηση [2015]

https://www.facebook.com/monogymno