Σε ‘ονειρική κατάσταση’ παραισθήσεων και εγρήγορσης βουτάνε οι Yesterday’s Thoughts που βρίσκουν μια ‘στιγμή’ για να ‘προσευχηθούν’, “A Moment to Pray”, και μας προσφέρουν την πεμπτουσία της γκαραζοψυχεδέλειας. Το λιγότερο που τυχνάνουμε στο άκουσμα και μόνο αυτού του LP δεν είναι τίποτε άλλο από ανατριχίλα.

Ρυθμίζουμε το pick-up στις 33 στροφές, εναποθέτουμε το μαύρο βινύλιο πάνω στο πλατό του και ακουμπάμε τη βελόνα στην αρχή της πρώτης πλευράς. Η αμερικάνικη σκηνή επιστρέφει στα ελληνικά δεδομένα, και τα χρόνια που σέρνουν στην πλάτη τους, από το 1996, οι Yesterday’s Thoughts ξυπνούν τα 60’ς με το ξυπνητήρι της ωριμότητας. Το horror ηχόχρωμα ανασηκώνεται μέσα στο mise-en scène που έχει ετοιμαστεί ειδικά για το πάρτυ των ουρλιαχτών, της φαρφίζας, της vintage αισθητικής, μέσω της μουσικής, της φωνής και των στίχων.

Ποιος να τολμήσει να ξεχωρίσει και να υμνήσει δεόντως κάποιο απ’ τα tracks; It’s a Long Play, indeed!

Την μουσική τροχίζει η ευρηματικότητα, η οποία υπενθυμίζει ότι δεν μιλάμε για αναμάσημα του παρελθόντος ή για κάποιο φάντασμα που ξέχασε να μπει στον τάφο του. Αλλά για την ενσωμάτωση του ψυχεδελισμού σε μουσικές ιδέες, που όχι μόνο δεν κολλάνε στον αναχρονισμό, αλλά επιδεικνύουν τις δυναμικές τους με χαρακτήρα και  προσωπικότητα.

“In this fallin’, my eyes are blind and my soul is ashamed to cry” τραγουδά η φωνή και τη νοιώθουμε να πονάει, να σκάβει στις χορδές της και να εκφράζει το έγκατο του πυθμένα της. Φυσικό επακόλουθο βέβαια! Καθώς ο στίχος ξεφεύγει απ’ τα τραύματα της σχολικής ηλικίας ή των ‘ψευτρών κοριτσιών’, εισχωρεί στον εσωτερισμό του ‘εγώ’ και θέτει ρητορικά ερωτήματα περί του κόσμου των πραγματικών αισθήσεων. “Sorry mama, I feel so lonely here (…) I see children cryin’ in the night, so many people die”.

Πρόκειται λοιπόν, απλά για το 3ο LP των Yesterday’s Thoughts ή για την καλύτερη, μέχρι σήμερα, δουλειά τους; Ο ενθουσιασμός μου, πάντως, του πρώτου ακούσματος παραχώρησε τη θέση του στην επανάληψη. Πράγμα που σημαίνει, ότι η βελόνα του pick-up μου λιώνει ακόμα επάνω του.

Τους Yesterday’s Thoughts θα δούμε επί σκηνής το Σάββατο 15 Μαΐου, στα πλαίσια του διήμερου Greece Gone Garage Festival, που διοργανώνει η Pepper και θα διεξαχθεί στο An Club στις 14 & 15 Μαΐου. Το φεστιβάλ θα αποτελεί τον πυρήνα του Garage Documentary,  που αναμένουμε στους επόμενους μήνες.

Επίσημη Σελίδα

www.myspace.com/yesterdaysthoughts66